Zero Hedge,22/03/2020 - Via The Strategic Culture Foundation,
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Ο νέος κορωνοϊός και η συνακόλουθη ασθένεια Covid-19 ανάγκασε τον πλανήτη σε ακινησία. Κυβερνήσεις, χρηματιστήρια και ειδησεογραφία κυριαρχήθηκαν από την πανδημία. Η Ευρώπη είναι τώρα το επίκεντρο της αρρώστιας, με περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα από την Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο.

Αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία κηρύχτηκαν σε κατάσταση ανάγκης. Οι 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. σφάλισαν τα σύνορά τους. Ορισμένα μάλιστα κράτη, όπως η Πολωνία, άρχισαν να κλείνουν τα σύνορα και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. Οι Βρυξέλλες, το διοικητικό κέντρο τη Ε.Ε., έχει περιέλθει σε πανικό επειδή η περιλάλητη κοινή αγορά και οι θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και ανθρώπων απειλούνται με κατάρρευση.

Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, που διατυμπανίζει την αλληλεγγύη και την υπερεθνική της υπόσταση ζαρώνει τώρα σε κατάσταση συλλόγου κρατών, καθένα από τα οποία μάχεται απεγνωσμένα για την δική του επιβίωση στην πολιορκία του κορωνοϊού.

Οι επικεφαλής της Ε.Ε. καταγγέλονται για την έλλειψη ηγετικής ικανότητας και αλληλεγγύης. Όταν η Ιταλία ανακοίνωσε για πρώτη φορά την έκρηξη του αριθμού των μολύνσεων πριν μια εβδομάδα, η υπόλοιπη Ευρώπη δεν βιάστηκε να ανταποκριθεί με την απαραίτητη έγκαιρη βοήθεια. Τώρα η Ιταλία βρίσκεται τόσο βαθειά στην δαγκάνα της επιδημίας –με χιλιάδες νεκρούς- ώστε σε ορισμένες περιοχές της χώρας οι υπηρεσίες κηδειών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αριθμό των θανόντων.

Ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάντερ Βούσιτς κατήγγειλε προ ημερών με δριμύτητα ότι « η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ανύπαρκτη». Η Σερβία είναι υποψήφιο μέλος της Ε.Ε. μαζί με άλλα βαλκανικά κράτη, αλλά η χώρα του, όπως είπε, δεν βοηθήθηκε απέναντι στην απειλή του κορωναϊού. Ο Σέρβος Πρόεδρος εξήρε αντίθετα την γενναιοδωρία της Κίνας, που έστειλε μεγάλα φορτία εφοδίων και εξοπλισμού για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Το Πεκίνο έστειλε επίσης φορτία βοήθειας και νοσηλευτικές ομάδες στην Ιταλία και σε άλλα μέλη της Ε.Ε. γι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εγκωμίασε την άμεση και μαζική επέμβαση των κινεζικών αρχών στον περιορισμό της εξάπλωσης της αρρώστιας εντός των συνόρων τους. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα σταμάτησε την διάδοση της μόλυνσης.

Η αναβλητική ανταπόκριση της Ε.Ε. και οι καθυστερημένες εθνικές αντιδράσεις των μελών της τείνουν να αποδειχτούν μια μοιραία πολιτική ανικανότητα, με αποτέλεσμα έναν τεράστιο απολογισμό νεκρών και καταστροφικές οικονομικές συνέπειες. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν πρόκειται να συγχωρήσουν τέτοιαν ελαφρότητα.

Περίγελο προκαλεί το γεγονός ότι μια εποπτική ομάδα της Ε.Ε. ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για την εξάπλωση του κορονοϊού, που αποβλέπουν να υποσκάψουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και να «σπείρουν τον διχασμό» μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. * Τέτοια απόπειρα κατασκευής ενός αποδιοπομπαίου τράγου για την συγκάλυψη της δικής τους ευθύνης μόνο καγχασμούς προκαλεί.

Πριν εβδομάδες, όταν ο κόσμος μπορούσε να δει ότι η έκρηξη του ιού στην Κίνα αποτελούσε μιαν βαρύτατη εξέλιξη, οι επικεφαλής της Ε.Ε. και εθνικοί ηγέτες καθόντουσαν αδρανείς. Τώρα που η αρρώστια έγινε πανδημία σε όλη την Ε.Ε. η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει χρηματοπιστωτικές αγορές και θεσμούς, όταν οι χώρες αγωνίζονται να βρουν συσκευές εξέτασης (test) για την επισήμανση των φορέων του ιού και αναπνευστήρες για την περίθαλψη των αρρώστων. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν αποδεκατιστεί με τα χρόνια οικονομικής λιτότητας υπό καθεστώς νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, στα οποία οι Βρυξέλλες και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γονάτιζαν στις προσταγές του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Αυτό που είναι τώρα ξεκάθαρο είναι ότι η Ε.Ε. έχει γίνει ένα χρηματοπιστωτικό καρτέλ, αντί για μια ανθρωποκεντρική ομοσπονδία. Μια διακρατική οργάνωση που δεν είναι σε θέση να προστατεύσει την υγεία του πληθυσμού της, δεν είναι οργάνωση άξια υποστήριξης. Οι διακηρύξεις της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης για δημοκρατία και αλληλεγγύη φαίνονται τώρα αυτό που είναι: Βιτρίνες. Και αυτή η πρόσοψη ήταν πάντοτε ετοιμόρροπη. ΄Εφτασε ένα μικρόβιο για να την κάνει συντρίμμια.

----------

Σημ.Μετφρ: Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αρχίζουν από την Κυριακή την αποστολή ιατρικής βοήθειας στην Ιταλία. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι την διέταξε ο Πρόεδρος Πούτιν, κατόπιν συνομιλίας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Γκιουζέπε Κόντε

Η βοήθεια περιλαμβάνει οκτώ ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών και νοσηλευτών(100 άτομα), νοσηλευτικά εφόδια και οχήματα απολύμανσης. Κορυφαίοι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί επιδημιολόγοι και βιολόγοι γιατροί με διεθνή πείρα και ειδικό εξοπλισμό θα αναπτυχτούν στις βαρύτερα πληγείσες περιοχές της Ιταλίας.

Γιατροί και ειδικός νοσηλευτικός εξοπλισμός μεταφέρθηκαν προχθές με εννέα μεταγωγικά αεροπλάνα Ιλιούσιν79 από αεροδρόμιο πλησίον της Μόσχας.




#RusMoD #ArmyRussia #RussianASF #MilitaryDoctors #RussiaItaly #Coronavirus @rusembitaly






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.