Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εξάπλωση του κορονοϊού τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην χώρα μας. 

Οι διαστάσεις που έχει πάρει είναι μεγάλες και οφείλονται κυρίως στην τραγική αδυναμία των συστημάτων Υγείας να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις λόγω της διάλυσής τους από τις διάφορες πολιτικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης που έχουν επιβληθεί. Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση και μια εξάπλωση του κορονοϊού θα σημάνει και ένα νέο ξέσπασμα της κρίσης όχι μόνο στην Υγεία αλλά και σε ολόκληρη την οικονομία. 

Αρχικά η κυβέρνηση της ΝΔ επέδειξε αδιαφορία δηλώνοντας ότι είμαστε «θωρακισμένοι». Με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων η άνεσή τους μετατράπηκε σε πανικό δείχνοντας την αδυναμία να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση. Τα μέτρα που παίρνουν (περιορισμός μετακινήσεων, κλεισίματα σχολείων, απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων, κλείσιμο χώρων εστίασης) είναι αναποτελεσματικά και έχουν μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα, καθώς στα νοσοκομεία ούτε κλίνες υπάρχουν να υποδεχτούν όσους νοσήσουν ούτε και τα στοιχειώδη (μάσκες κτλ.). 

Η όποια αντίδραση υπάρχει ή θα υπάρξει οφείλεται στην αυτοθυσία των εργαζομένων στις δομές Υγείας. 

Η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση του διαλυμένου Συστήματος Υγείας τόσο με υποδομές όσο και με μόνιμο προσωπικό όπως και η ενίσχυση της έρευνας για τον ιό με χρήματα που δίνονται για το χρέος ή για φοροαπαλλαγές στην ελίτ. 

Επιπλέον χρησιμοποιούν αυτό το θέμα για να δικαιολογήσουν την στάση τους σε διάφορα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, για να σπείρουν τον πανικό ώστε να περάσουν ανενόχλητοι τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους καθώς και για να απαγορεύσουν κοινωνικές εκδηλώσεις ανοίγοντας τον δρόμο, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, για την απαγόρευση κάθε φωνής αντίδρασης ή κινητοποίησης. 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ! 

Την Τρίτη 10 Μάρτη με Κοινή Υπουργική Απόφαση διέταξαν το κλείσιμο όλων των δομών εκπαίδευσης, μέτρο αναγκαίο αλλά όχι επαρκές για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ωστόσο δεν επέδειξαν καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Κέντρα Μελέτης που αποτελούμε το πιο ελαστικά απασχολούμενο και χτυπημένο κομμάτι της εκπαίδευσης καθώς έτσι κι αλλιώς εργαζόμαστε και πληρωνόμαστε 9 μήνες και ζούμε μέσα στην ανασφάλεια χωρίς να μπορούμε να σχεδιάσουμε τις ζωές μας. 

Είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί ακόμη και με Υπουργική Απόφαση ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η καταβολή των μισθών για όποιο διάστημα παραμείνουν κλειστά. 

Οι φροντιστηριάρχες, που θέλουν να ρίξουν το ωρομίσθιο στα 3.5 Ευρώ την ώρα και ζητάνε επιστροφή δώρων, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση μη καταβάλλοντας μισθούς αυτό το διάστημα. 
Επιπλέον αναγκάζουν εργαζόμενους να κάνουν στα κρυφά μάθημα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης. 
Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα ποιος θα πληρώσει και για αυτήν την κρίση; 

Εδώ η απάντηση είναι σαφής και κάθετη: δεν θα πληρώσουμε ούτε Ευρώ για την κρίση τους! 
Δεν θα φορτωθούμε εμείς την κρίση και την αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης. 

Να μην ανεχτούμε καμία τέτοια λογική. 
Να μην υποκύψουμε στην πίεση για μαθήματα στα «κρυφά» που θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας. 
Να μην δεχτούμε καμία προσωρινή απόλυση ή τροποποίηση της σύμβασης. 
Να μην δεχτούμε την μη καταβολή των μισθών μας ή την κλοπή εξευτελισμό της επιστροφής των μισθών (πρακτική που εφαρμόζουν στα δώρα). 
Να μην γίνει κανένας συμψηφισμός με δεδουλευμένα, άδειες, αποζημίωση αδείας. 
Να καταγγείλουμε στο Σωματείο οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια χωρίς δισταγμό καθώς είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια. 
Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει την κανονική καταβολή των μισθών μας. 
Να ενισχύσουμε το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης για να επιβάλλουμε στην πράξη το δίκιο μας! 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 265 730 
Ωράριο γραφείων(Αριστοτέλους 32 4ος όροφος): Τρίτη, Πέμπτη 10:00 -13:00 

 Αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία 
 Τα φροντιστήρια να μείνουν κλειστά – όχι μαθήματα στα κρυφά  Κανονική καταβολή των μισθών




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.