του ακτιβιστή

Είναι έκδηλη πλέον η ολοκληρωτική υποστήριξη του Κούλη από το αργυρώνητο μιντιακό σύστημα (κανάλια, εφημερίδες τώρα και "μεγάλες" ιστοσελίδες).
Παρά τα ψύχραιμα και σώφρονα βήματα αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την μάστιγα του '20 τον COVID19, πλαισιωμένη, είναι αλήθεια, από άξιους κι εργατικούς επιστήμονες, αποκαλύπτονται οι εξυπηρετήσεις και τα γραμμάτια που έχει προς εξόφληση.
Γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση χαίρει - συγκυριακά - της αποδοχής της πλειονότητας, από ότι τουλάχιστον προκύπτει από σφυγμομετρήσεις, που και σε αυτόν τον δύσκολο χρόνο εξακολουθούν να πραγματοποιούνται.

Και ενώ όλοι βρισκόμαστε - κατ' ανάγκη - σε κατ' οίκον εγκλεισμό η νεοδημοκρατική μηχανή "δουλεύει" τόσο σε επίπεδα συκοφάντησης ή λοιδορίας για οποιονδήποτε διαθέτει έστω κριτικά διαφορετική άποψη για πτυχές της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, αλλά μοιράζει και χρήμα σε οικείους "ευαγείς" χώρους.

Έτσι ενώ μειώνει στο μισό τις αποδοχές των εργαζομένων (μισές μέρες - μισός μισθός) - και μην έχετε καμμιά αμφιβολία ότι μετά την λήξη συναγερμού ότι είναι προς συμφέρον του κεφαλαίου θα παραμείνει - έχει το θράσος αντί να επιτάξει τα κρεβάτια ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών να επιχορηγεί με 1600 € την ημέρα κάθε κλίνη ΜΕΘ που θα εισέρχεται  προς βοήθεια  του ΕΣΥ.
Ένα ΕΣΥ που απαξίωσε η ίδια όπως και οι Συριζέοι - βεβαίως - βεβαίως - και που οι φορείς και στυλοβάτες του, οι γιατροί και νοσηλευτές αλλά και οι λοιποί εργαζόμενοι σ' αυτό ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΝΕΑ για τις τεράστιες ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των ασθενών αλλά και των ιδίων. Ήδη κατά την ΠΟΕΔΗΝ (Ένωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) νοσούν 77 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ 350 βρίσκονται σε καραντίνα. 

Απαράδεκτες θεωρεί η ΟΕΝΓΕ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών) τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που προτείνει "αντί γαντιών η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού μετά από κάθε επαφή με ασθενή". Η δε ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά έντονα στην άρνηση να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε νοσηλευτές και γιατρούς που ήρθαν σε επαφή με προσωπικό ή ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό. Ως πρόβατα επί σφαγή μας οδηγούν καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.
Και καλούν την κυβέρνηση να προμηθεύσει τα Νοσοκομεία με επαρκή υγειονομικό υλικό. Διαφορετικά όπως προειδοποιούν "κινδυνεύει να νοσήσει μεγάλο μέρος του προσωπικού που αυτό θα είναι πολύ κακό στην αντιμετώπιση της πανδημίας".


13.500.000 στα κόμματα για έρευνα κι επιμόρφωση

Αντ' αυτού όμως η κυβέρνηση ακολουθεί έναν γνωστό σ' αυτήν δρόμο κι αντί να στηρίζει δυναμικά το ΕΣΥ και τους εργαζόμενούς του, ανάβει το πράσινο φως για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων με 11,5 εκατομμύρια για τακτική χρηματοδότηση αλλά και με ακόμη 2.250.000 για "ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς".
Τί έρευνα θα κάνουν οι βολευτές μας άραγε;



11.000.000 σε κανάλια και δημοσιογράφους για καμπάνια ενημέρωσης

Και ενώ προς στιγμή πιστέψαμε πως ο κίνδυνος από την λαίλαπα του κορονοϊού θα είχε λογικέψει τους κυβερνώντες που θα έφταναν στο ύψος των περιστάσεων ήρθε η νέα κεραμίδα.
Έντεκα εκατομμυριάκια μοιράζονται στο ευρωβόρο σύστημα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ).
Και επειδή δεν το πιστέψαμε αρχικά ότι μπορεί και αυτή η τρομακτική κατάσταση να μεταμορφώνεται σε ΜΑΣΑ για ορισμένους, ιδού και σχετική απόφαση στην Διαύγεια:



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.