Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει αντιληπτό αλλά δεν υπάρχει κατάργηση της κυκλοφορίας στη χώρα εξ αιτίας του κορονοϊού.

Η οδηγία ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ είναι μια οδηγία που στοχεύει να περιορίσει τις μετακινήσεις τω πολιτών, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τη διασπορά του ιού.

Υπάρχουν μέτρα που ανακοινώθηκαν όσον αφορά την συνάθροιση ατόμων και για τον σκοπό αυτό έκλεισε μια μεγάλη σειρά επιχειρήσεων που νέκρωσε την κοινωνική ζωή. Και φυσικά τονίστηκε η ανάγκη να παραμείνουν σπίτι οι συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας και όσοι συμπεριλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.


Σίγουρα αντιμετωπίζουμε μια σοβαρότατη κατάσταση υγειονομικής βόμβας στον πλανήτη και φυσικά και στην Ελλάδα μας.

Δεν έχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ όμως να απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της χώρας, απλά δόθηκε οδηγία αποφυγής συγχρωτισμού και συναθροίσεων πολιτών ....

Στη χθεσινή δε ενημέρωση από τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο στο Υπουργείο Υγείας κ. Τσιόδρα τονίστηκε πως "στρατηγική παραμένει ο περιορισμός κατ’οίκον των ελαφρών περιπτώσεων με την κατά το δυνατόν μηδενική επαφή με άλλους, με ταυτόχρονη επικοινωνία με τον γιατρό τους και αποφυγή του εργαστηριακού ελέγχου, ο οποίος μπορεί να είναι αρνητικός, ιδίως την περίοδο επώασης".

Έτσι με δεδομένα τα παραπάνω δεν γίνεται αντιληπτή και μάλλον φαντάζει σουρεαλιστική έως γκροτέσκα η παρέμβαση αστυνομικών στην παραλία των Ν. Επιβατών και της Περαίας με στόχο την εκδίωξη πολιτών που έκαναν τη βόλτα τους χωρίς να προκαλούν συνωστισμό και μάλλον χωρίς να συντελούν, με τον περίπατό τους, στην διασπορά του κορονοϊού.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;

Αν ναι να εκδοθεί συγκεκριμένη οδηγία απαγόρευσης.

Το "μένουμε σπίτι" νομίζουμε ότι δεν συνιστά οδηγία απαγόρευσης.

Οι έλεγχοι καλό είναι να γίνονται εκεί που ελλοχεύει ο κίνδυνος επέκτασης της διασποράς (σούπερ μάρκετ, ανοιχτά καταστήματα κλπ) και όχι στους ελεύθερους περιπάτους των δημοτών.

Συνεπώς υπάρχει διαφορετική προσέγγιση με όσους μιλούν για ανευθυνότητα όσων σεβόμενοι το μένουμε σπίτι και ευρισκόμενοι συνεχώς σε οικοπεριορισμό, πραγματοποιούν τον περίπατό τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα. πολύ δε περισσότερο δεν μπορούμε να δεχθούμε χαρακτηρισμούς μειωτικούς (ανεγκέφαλοι κλπ) για όσους απλά χαίρονται ακόμα και τον αυτοπεριορισμό τους υπό τις ακραίες συνθήκες που βιώνουμε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.