Η ανάρτηση του Γενικού Γιατρού του ΚΥ Μηχανιώνας Στάθη Γιαννακόπουλου,  δημιουργεί προβληματισμό κι ανησυχία αναφορικά με την κατάσταση της μοναδικής δομής υγείας στο Δήμο Θερμαϊκού και διαφαίνονται ευθύνες που πιθανόν να οφείλονται σε ολιγωρία των τοπικών δημοτικών αρχών. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αναφορά για ελλιπή υγειονομικά υλικά προφύλαξης του προσωπικού που ήδη παρατηρούνται στο Κέντρο Υγείας.
Η ανάρτηση του γιατρού:

Επειδή το σανο είναι δύσπεπτο και δεν τρώγεται εύκολα, ας βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους:


* μέχρι στιγμής δύο ιδιώτες έχουν προσφέρει στο Κέντρο Υγείας χρηματικό ποσό για αγορά μεσων ατομικής προστασίας. Τους ευχαριστούμε και θα ακολουθήσει ευχαριστήρια επιστολή.

* επίσης δύο μεγάλες επιχειρησεις της περιοχής έδωσαν χρήματα η μια και ένα φοβερό "σπιτάκι" η άλλη που θα χρησιμοποιηθει για εξεταστήριο Covid-19. Ευχαριστούμε επίσης.


* παραδοξως, κατά την παράδοση του οικίσκου εμφανίστηκαν και οι τοπικοί άρχοντες. Οι ίδιοι που δεν κατάφεραν να βοηθήσουν το Κέντρο Υγείας υλικά, με τη δικαιολογία ότι ήταν μεγάλη η γραφειοκρατια και θα απασχολούνταν πολύ οι υπηρεσίες του Δήμου... Οι ίδιοι που πιστεύουν ότι έχουμε Μ. Α. Π και απλά θέλουμε να "στοκαρουμε". 

Σας έχω νεα: μέσα ατομικής προστασίας έχουμε ελάχιστα και ήδη μας τελειώνουν. Δεν μιλάμε για μασκουλες, αλλά για τον εξοπλισμό που πρέπει να φοράμε για να εξετάσουμε ένα ύποπτο κρούσμα. Αν είμαστε εξοπλισμένοι πέφτουμε και στη φωτιά. Αλλά να κινδυνεύουμε γιατί κάποιοι δε θέλουν να κουραστουν συμπληρωνοντας έντυπα, πάει πολύ. Περιμένω διάψευση από δήμαρχο και αντιδήμαρχο.

* Πολύ πριν ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι Θα τα κανει, δημιούργησαμε πρωτόκολλα και αλγορρυθμους για όλες τις περιπτώσεις, εφαρμόζουμε τις πιο αυστηρές κατευθυντηριες οδηγίες, καταγραφουμε και παρακολουθούμε κάθε ύποπτο περιστατικό τηλεφωνικά κάθε δύο ημέρες για να προλάβουμε τυχόν επιδείνωση. Όλα αυτά πέρα από τα 2000 τακτικά και άλλα τόσα έκτακτα περιστατικά που εξυπηρετούμε κάθε μήνα. Φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στον έλεγχο της επιδημίας. Αντ' αυτού, η Υγειονομική περιφέρεια έκλεισε τα περιφερικά ιατρεια και μας στέλνει στα εξωτερικα ιατρεια των νοσοκομείων (όχι των κέντρων αναφοράς για τον ΚΟΡΟΝΟΙΟ) να καθόμαστε χωρίς αντικείμενο, μόνο και μόνο για να πει ότι ενισχύει τα νοσοκομεία.
* Τη δεδομένη στιγμή φαίνεται ποιος έχει κατανοήσει τι αγώνα δίνουμε οι υγειονομικοί και άλλοι κλάδοι και ποιος συνεχίζει με τη λογική του βλαχοδήμαρχου να ενδιαφέρεται μόνο για τη γραφειοκρατία και το πολιτικό όφελος. Μόνο που τώρα δεν είναι ώρα για ευγενειες: ο καθένας προ των ευθυνών του.


ΥΓ1. Συγνώμη για το ύφος, αλλά αγανάκτησα και δεν έχω μάθει να μιλάω με μισολογα
ΥΓ2. Δε θέλουμε χειροκροτηματα, θέλουμε αλληλεγγύη, υπευθυνότητα και ανοιχτά μυαλά. We shall overcome

Στάθης Γιαννακοπουλος, Γενικός ιατρός, Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιωνας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.