Σας προσκαλούμε να απολαύσετε από τη διαδικτυακή «σκηνή» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εξαιρετικές συναυλίες και παραστάσεις που θα σας κρατήσουν συντροφιά όσο μένουμε σπίτι.

Τώρα μπορούμε να απολαμβάνουμε δωρεάν, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, εξαιρετικές συναυλίες και παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και δεν προλάβαμε να δούμε ή θέλουμε να ξαναδούμε.

Είναι το πρόγραμμα  "Μένουμε Σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο".



Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να προσφέρει ψηφιακό πολιτιστικό υλικό σε όλους.

«Μένουμε σπίτι - Βλέπουμε Μέγαρο». Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στις ψηφιακές αναμεταδόσεις συναυλιών του ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής) μέσω του facebook του ΜΜΑ - περίπου μισό εκατομμύριο θεατές σε 14 χώρες, και πάνω από 69.800 προβολές για την αναμετάδοση το Σάββατο 28 Μαρτίου της «La Diva, γκαλά όπερας αφιερωμένο από το ΜΜΑ στη Μαρία Κάλλας» - το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζει έναν κύκλο ψηφιακών αναμεταδόσεων, προβάλλοντας στη διαδικτυακή «σκηνή» του εξαιρετικές συναυλίες και παραστάσεις που οι ίδιοι οι θεατές ανέδειξαν και αγάπησαν.

Μια σπάνια ευκαιρία για τους φίλους της μουσικής να απολαύσουν δωρεάν στο site του Μεγάρου (megaron.gr), κάθε Τετάρτη και Σάββατο (ώρα 21.30), παραγωγές που τους ενθουσίασαν και ήθελαν πάντα να ξαναδούν ή απλώς δεν πρόλαβαν να τις παρακολουθήσουν, όταν αυτές παρουσιάστηκαν.



Ο κύκλος «Μένουμε σπίτι - Βλέπουμε Μέγαρο» αρχίζει το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9:30 μ.μ. με τη διαδικτυακή προβολή της όπερας «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, μιας από τις σημαντικότερες του 20ού αιώνα, με τη συγκλονιστική Μάρλις Πέτερσεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακολουθούν την Τετάρτη 8/4 «Η στέψη της Ποππαίας», το μπαρόκ αριστούργημα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, και το Σάββατο 11/4 η «Ηλέκτρα» με τη μοναδική Αγνή Μπάλτσα στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας.



Στο πρόγραμμα προβολών μέσω streaming περιλαμβάνονται σημαντικοί σταθμοί από την πολιτιστική διαδρομή του Μεγάρου: «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ σε διασκευή στα ελληνικά για παιδιά, το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια» που είναι αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας με τη σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα, «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου, η μουσική παράσταση «... και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά, η «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ, «Η γυναίκα δίχως σκιά» επίσης του Ρ. Στράους και «Ο Νάνος» του Α. Τσεμλίνσκυ.



Για να παρακολουθείτε τον κύκλο προβολών «Μένουμε σπίτι, - Βλέπουμε Μέγαρο», μεταφερθείτε στην ψηφιακή αίθουσα του ΜΜΑ και αναζητήστε το πρόγραμμα εδώ.



Πρόγραμμα προβολών:

Σάββατο 04/04/2020, 21:30
Λούλου, Άλμπαν Μπεργκ

Τετάρτη 08/04/2020, 21:30
Η Στέψη της Ποππαίας, Κλαούντιο Μοντεβέρντι

Σάββατο 11/4/20, 21:30
Ηλέκτρα, Ρίχαρντ Στράους, Αγνή Μπάλτσα

Μ. Τετάρτη 15/4/20, 21:30
Ο Μαγικός Αυλός, Β.Α. Μότσαρτ, παιδικό θέαμα όπερας

Κυριακή του Πάσχα 19/4/20, 21:30
La Diva - 40 χρόνια, γκαλά όπερας αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, Ντινάρα Αλίεβα

Τετάρτη Πάσχα 22/4/20, 21:30
Η επιστροφή της Ελένης, Θάνος Μικρούτσικος

Σάββατο 25/4/20, 21:30
"... και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως", Κ. Γαβράς, Γ. Νταλάρας

Τετάρτη 29/4/20, 21:30
Θαϊς, Ζυλ Μασνέ

Σάββατο 2/5/20, 21:30
Η γυναίκα δίχως σκιά, Ρίχαρντ Στράους

Τετάρτη 6/5/20, 21:30
Ο Νάνος, Αλεξάντερ φον Ζεμλίνσκι

πηγή: http://www.megaron.gr/

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.