Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), παίρνει το ένα αντεργατικο μέτρο μετά το άλλο.. Τα μέτρα συνάδελφοι αυτά ήρθαν για να μείνουν, πολλά εξ αυτών ήταν πόθοι και σχεδιασμοί των αφεντικών χρόνια τώρα

Από την πρώτη ΠΝΠ για την "προστασία μας από τον κορονοιο" φάνηκαν οι διαθέσεις της, αφού μεταξύ άλλων "πέρασε" και την επαναφορά της πολιτικής επιστράτευσης και την επίταξη των απεργών..κάθε ΠΝΠ κι ένα δώρο για τους εργοδότες, για το κεφάλαιο. Από την μια μοιράζει εκατομμύρια σε βιομηχάνους, μεγαλοξενοδοχους, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους,για να μην χαθούν -τάχα- θέσεις εργασίας γνωρίζοντας από την άλλη ότι οι απολύσεις ήδη έχουν φτάσει στις 120.000 χιλιάδες και έπεται συνέχεια..Η υποκρισία κι ο εμπαιγμός περισσεύουν.. η πολιτική πρώην και νυν κυβερνώντων απαξίωσε ρήμαξε την υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες..

Τώρα "χειροκροτούν" δίνουν τα εύσημα, ονομάζουν "ήρωες" τους υγειονομικούς, όταν οι ίδιοι πριν από λίγα χρόνια τους απειλούσαν με απόλυση .." Ήρωες" και οι εργάτες καθαριότητας που και πριν την πανδημία και τώρα δουλεύουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες χωρίς ΜΑΠ κι όπου αυτά δίνονται, δίνονται με το σταγονόμετρο..ο κλάδος μετρά δεκάδες θανάτους από εργατικά δυστυχήματα, εγκλήματα της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών.. από έλλειψη μέσων και μέτρων ασφαλείας, από εντατικοποίηση της δουλειάς.. η ανθρώπινη ζωή στο ζυγι με το " κόστος- όφελος".Για αυτούς τους ήρωες, η κυβέρνηση της ΝΔ -συνεχίζοντας στο δρόμο της προηγούμενης -σχεδιάζει την κατάργηση των ΒΑΕ, εφαρμόζοντας "οδηγίες" τις ΕΕ.

Ήρωες και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι του " Βοήθεια στο σπίτι" που δουλεύουν -κάποιοι πλέον των 15 χρόνων -με συμβάσεις "ορισμένου χρόνου" (!!), κάποιοι απλήρωτοι πάνω από 5 μήνες..που τώρα τους "θυμήθηκαν" η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών ( από τεμπέληδες έγιναν εν μία νυκτί "αναντικατάστατοι").. Τώρα τους θυμήθηκε και ο πρωθυπουργός που τους τάζει " άμεση" προκήρυξη, όπως παλαιότερα κι ο ΣΎΡΙΖΑ..

Μόνο που όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι δεν περιμένουμε υποκριτικές επιβραβεύσεις, για να κάνουμε την δουλειά μας, την κάνουμε και χωρίς αυτές.. Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα ( και) στην διάρκεια της πανδημίας είναι ότι εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε απαραίτητοι και όχι οι τραπεζίτες, οι μεγαλομέτοχοι...

Εμείς που παλεύουμε με δύναμη και κουράγιο για να τα βγάλουμε πέρα, βιώνοντας μία πολύ δύσκολη καθημερινότητα..φορτωμένοι με τα βάρη μιας δεκαετούς καπιταλιστικής κρίσης, που τώρα φαίνεται να επιστρέφει δριμύτερη..και ο λογαριασμός πάλι σε μας, στην εργατική τάξη.

ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ  ΠΛΗΡΏΣΑΜΕ   ΠΟΛΛΆ

Πληρώσαμε την κρίση 

Πληρώσαμε την " ανάπτυξη"

Τώρα καλουμαστε να πληρώσουμε την " νέα " κρίση

ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ

Δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια, δε μένουμε σιωπηλοί, περνάμε στην αντεπίθεση ΤΩΡΑ, δεν αφήνουμε τίποτα για μετά..

Την Τρίτη 28)4 προχωράμε σε συνελεύσεις σε περιοδείες, σε συμβολικές κινητοποιήσεις ανά δήμο, οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε την φωνή μας.

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία (γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικού προσωπικού κ.α) μονιμοποίηση των επικουρικών, ένταξη όλων στα ΒΑΕ

Μέσα και μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών

Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων του «Βοήθεια στο Σπίτι», στις κοινωνικές δομές, στους παιδικούς σταθμούς κ.α. χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

Την αυτόματη κατάργηση ΤΏΡΑ όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους, προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Κάνεις μόνος του, όλοι μαζί για την ανατροπή των πολιτικών που καταδυναστεύουν την ζωή μας..δε κάνουμε βήμα πίσω, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες παλεύουμε για τα δικαιώματα μας..

Θεσσαλονίκη 21/4/20

Από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.