Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στην συνεδρίαση του ΔΣ της 21/4/20: 

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊου έχει ανασταλεί η λειτουργία μιας σειράς δομών του δήμου και των νομικών του προσώπων οι οποίες παρείχαν υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, προσχολικής αγωγής και άλλων μέσω προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα υπουργείων και του ΕΣΠΑ και καλύπτονται με εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης επισφαλή για την συνέχιση τους αφού εξαρτώνται από τη συνέχιση της χρηματοδότησης τους. Επισφάλεια που γίνεται εντονότερη με την αναστολή της λειτουργίας τους και με το ενδεχόμενο να μην συνεχιστούν μετά τη λήξη της Πανδημίας.

Ρωτάται η διοίκηση του δήμου τι μέριμνα έχει πάρει ώστε:
  • Να συνεχιστεί η απρόσκοπτη πληρωμή των εργαζομένων όταν μάλιστα δεν επιτρέπεται η αναστολή των συμβάσεων τους με την ΠΝΠ και δεν τους παρέχεται το δικαίωμα να πάρουν τα 800 ευρώ από παράλληλη εργασία τους στον ιδιωτικό τομέα που έχει ανασταλεί έστω και αν οι ώρες που απασχολούνται στο δήμο είναι ελάχιστες.
  • Ειδικότερα στους εργαζόμενους γυμναστές του προγράμματος Άθληση για Όλους δεν έχει καταβληθεί καμία αποδοχή όλο αυτό το διάσημα, πότε θα καταβληθούν οι αποδοχές τους.
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ο δήμος ώστε να συνεχιστούν τα προγράμματα το επόμενο διάστημα ακόμη και αν ανασταλούν οι συμβάσεις με ευθύνη των υπουργείων , πχ της ΓΓ Αθλητισμού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση των προγραμμάτων μετά τη λήξη της Πανδημίας και να εξασφαλιστούν οι αποδοχές των εργαζομένων σε αυτές για όλο το διάστημα που έχουμε αναστολή της λειτουργίας τους. Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα να ενταχτούν στις κοινωνικές δομές.

Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός.

Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, τη δυναμώνουμε για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.