Η κοινωνία πλέον αυτοοργανώνεται εν όψει της σοβαρής πιθανότητας της επιδείνωσης της κοινωνικής ζωής λόγω των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών και η παρακάτω ανάρτηση από την Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς



Covid-19 και η Κοινότητα Αλληλεγγύης Καλαμαριάς (ΚΑΚ)

Επειδή προβλέπουμε ότι το επόμενο διάστημα (και δεν ξέρουμε για πόσο) θα είναι δύσκολο για την κοινωνία,όχι μόνο για τον αγώνα της σε σχέση με τον covid19 και τη δημόσια υγεία που είναι το άμεσο και το μείζον αλλά και για την οικονομική ζωή και τις συνθήκες επιβίωσης πολλών συμπολιτών μας, δημιουργούμε σήμερα μια κοινότητα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για να μην νοιώσει κανείς μόνος και αβοήθητος όταν βρεθεί σε δύσκολη θέση. 

1. Την Κοινότητα Αλληλεγγύης την συναποτελούμε όλοι/ες. 

2. Μέλη της μπορούν να γίνουν άτομα ή φορείς. 

3. Στηρίζουμε όποιον βρίσκεται σε δύσκολη θέση σήμερα. 

4. Η Κοινότητα Αλληλεγγύης δε συγκεντρώνει αγαθά ή χρήματα, αλλά, 

5. Μπορούμε, αν θέλουμε να δηλώσουμε εδώ: https://www.emailmeform.com/builder/form/72UF5a4VbAlkpHu5Z4849B898, πού θα μπορούσαμε να συνδράμουμε όταν παρουσιασθεί η έκτακτη σοβαρή ανάγκη. Η προσφορά θα μπορεί να είναι οικονομική, σε είδος ή σε παροχή υπηρεσιών. 

6. Δημιουργούμε ένα αρχείο εθελοντών και το ενεργοποιούμε σε συγκεκριμένη περίπτωση, με όσους θα μπορούσαν τη δεδομένη χρονική στιγμή και για το συγκεκριμένο πρόβλημα να παράσχουν βοήθεια με όποιο πρόσφορο μέσο. 

7. Στα πλαίσια της Κοινότητας Αλληλεγγύης λειτουργεί επιστημονική ομάδα που πιστοποιεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης, βρίσκεται σε εγρήγορση και συνεργάζεται με κοινωνικούς φορείς του δήμου και της πολιτείας. 

8. Ενημερώνει όλους τους συμμετέχοντες το είδος του προβλήματος και ζητείται η ανταπόκρισή τους.
9. Σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα και την αξιοπρέπεια του συμπολίτη μας, παρέχεται η στήριξη με διακριτικότητα και αίσθημα ισοτιμίας και συναδελφικότητας. 

10. Ο/Η βοηθούμενος/η έχει ηθική μόνον υποχρέωση, να συμβάλλει και ο ίδιος όταν μπορέσει στην στήριξη της Κοινότητας. 11. Σε όλες μας τις ενέργειες φροντίζουμε να υπάρχει διαφάνεια και δυνατότητα ελέγχου. “Ξανακοιταζόμαστε στα μάτια σαν φίλοι/ες και συνάνθρωποι μέσα στο χάος του ιδιότυπου αυτού πολέμου.” 

Κανένας μόνος του


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.