Αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο παράδοξο .... ή δεν είναι έτσι;

Ο Adrian Hill είναι κορυφαίος Καθηγητής Διευθυντής του Ινστιτούτου Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με λαμπρές περγαμηνές στην έρευνα των εμβολίων και πεπεισμένος πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα ήταν έτοιμο τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αυτός λοιπόν ο λαμπρός επιστήμονας προειδοποίησε πως υπάρχει μόνο 50% πιθανότητα να λειτουργήσει το εμβόλιο που ετοιμάζει η Οξφόρδη, επειδή οι περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνονται πολύ γρήγορα.
Το Ινστιτούτο Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το Oxford Vaccine Group άρχισαν να αναπτύσσουν ένα εμβόλιο COVID-19 τον Ιανουάριο χρησιμοποιώντας έναν ιό που λήφθηκε από χιμπατζήδες.

Αλλά με τον αριθμό των περιπτώσεων κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο να μειώνεται καθημερινά, μπορεί να μην υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να το δοκιμάσουν, σύμφωνα με τον διευθυντή του ινστιτούτου καθηγητή Adrian Hill.

Είπε επί λέξει στην The Sunday Telegraph: «Είναι ένας αγώνας ενάντια στον ιό που εξαφανίζεται και ενάντια στον χρόνο. Είπαμε νωρίτερα το έτος ότι υπήρχε πιθανότητα 80% να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αλλά αυτή τη στιγμή, υπάρχει πιθανότητα 50% να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Είμαστε στην περίεργη θέση να θέλουμε το COVID να μείνει, τουλάχιστον για λίγο."

Αν έχει γίνει αντιληπτό υπάρχει μεγάλη αγωνία για την παραμονή του κορονοϊού προκειμένου να υπάρξει το εμβόλιο.
Το εμβόλιο που αναμένεται να αποφέρει ιλλιγγιώδη κέρδη στις εταιρείες που θα το "λανσάρουν" στην αγορά.
Επιθυμούν διακαώς λοιπόν την παραμονή του κορονοϊού.

Τί μπορεί να σχολιάσει κανείς;;;;

Ας αναφερθούμε απλά στον σχολιασμό του Ιταλού φιλόσοφου Diego Fusaro:
«Ας ελπίσουμε ότι ο καρκίνος δεν θα φύγει μέχρι να βρούμε την οριστική θεραπεία».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.