Γερμανική νάρκη εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στη θάλασσα στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.

Τη νάρκη ανέσυρε, κατά τη διάρκεια αλιείας, το αλιευτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΟΣ» ΝΘ 556. Από τον κυβερνήτη ενημερώθηκε το Λιμενικό.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο Πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πυρομαχικό υλικό σχήματος κυλινδρικού σφηνοειδούς μήκους 1,60 και περιμέτρου 1,98μ. Στο σώμα του διακρίνεται ζώνη σφηνώσεως και υποδοχείς πυροδοτικών μηχανισμών, σε προχωρημένη διάβρωση.

Στην περιοχή μετέβη επιπλέον, κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού Ξηράς, όπου μετά από αυτοψία διαπίστωσε ότι πρόκειται για γερμανική νάρκη ναυτικού τύπου.

Από τη Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας αποκλεισμού του λιμένα και της παραλιακής οδού και έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία για την απομάκρυνση και εξουδετέρωσή της.

ΦΩΤΟ αρχείου από INTIME


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.