του Spyros Karkabounas

"Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα σ' αυτή την Χώρα που με προδίδει" κραυγάζει η τραγική μητέρα της άγρια δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη. Κι εγώ συντάσσομαι μαζί της και μοιράζομαι τα ίδια συναισθήματα. Δυστυχώς πολλοί Έλληνες πλέον έχουν μετατραπεί σε αδίστακτους κι αρρωστημένους ανθρώπους. Σίγουρα οι φονιάδες αλλά και άλλοι.

Αν κοιτάξει κανείς την μιαρή παρέμβαση του Άκη Σκέρτσου, υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ (άρα του Πρωθυπουργού) σε αυτή την θλιβερή ιστορία μιας κτηνώδους και ειδεχθούς δολοφονίας, προκειμένου να τραυματιστεί η αντικειμενικότητα της Εισαγγελέως Αριστοτέλειας Δόγκα, θα καταλάβει πολλά και θα συγκλονιστεί.! Γιατί όμως; Διότι η Εισαγγελέας κατέρριψε σημείο προς σημείο όλη την υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων των δολοφόνων, οι οποίοι προσπάθησαν να "ανασκευάσουν" τις καταθέσεις των δραστών, έτσι ώστε να μεταθέσουν το βάρος των ευθυνών στον έναν από τους δολοφόνους, προκειμένου ο άλλος να φανεί πιο "καθαρός", για να τύχει ελαφρότερης ποινής. 

Η διαμεσολαβημένη πρωθυπουργική παρέμβαση δείχνει ότι στο τρομακτικό αυτό έγκλημα - το απολύτως ξεκάθαρο - η Πολιτική Εξουσία ΔΕΝ έχει κανέναν ενδοιασμό να παρεμβεί, υπέρ κάποιων που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της, καμουφλάροντας την ανάμιξή της ως "συναισθηματική εκτροπή της Εισαγγελέως" ("Λαϊκή απογευματινή" την χαρακτήρισε ο κ. Σκέρτσος). 

Γιατί όμως συνέβει αυτό; Αυτό συνέβει διότι ο ένας από τους δράστες - ο εντόπιος (κι όχι ο Αλβανός) - είναι κάποιος που δεν μπορεί "να μην προστατευτεί" εφ' όσον ανήκει σε οικογένεια ισχυρή οικονομικά αλλά και πολιτικά προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα. Επίσης πρέπει η αντικειμενικότητα της Εισαγγελέως να τρωθεί, εφ' όσον η αγόρευσή της θίγει και την στάση της υπεράσπισης, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί η υπερασπιστική γραμμή να διαπνέεται από Μακιαβελισμό και κυνισμό. 
Δηλαδή λέει, με το δικό της τρόπο στην Υπεράσπιση : "Τι κάνετε εδώ; Πώς επιτρέπετε στον εαυτό σας να μην θέτει ηθικά όρια και να μην έχει συνειδησιακούς φραγμούς;" .
Δηλαδή η Εισαγγελέας θέτει το ζήτημα ότι ο Δικηγόρος, κι ο Νομικός εν γένει, ΔΕΝ μπορεί να μην έχει Ηθική Οντότητα και Ηθικό Περιορισμό!
Κι ενώ λοιπόν η Εισαγγελέας διαλύει μεθοδικά και απολύτως λογικά και βάσιμα την υπερασπιστική γραμμή, να σου βροντώδης και η παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με τον χαρακτηρισμό της αγόρευσης ως "Λαϊκής Απογευματινής"!
Αλλά, φεύ, είμαστε σκεπτόμενα όντα. Προφανώς κάποιοι από τα μέλη του Προεδρείου ίσως ήταν πολιτικά "ευένδοτοι" κι ενδεχομένως θα μπορούσαν να δεχθούν ελαφρυντικά για το Ρόδιο πλουσιόπαιδο, ώστε να μην πάρει βαριά ποινή, η οποία θα έπρεπε να πέσει πάνω στον Αλβανό "αποδιοπομπαίο τράγο". Δεν υπάρχει άλλη λογική ερμηνεία για την παρέμβαση του Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργό! Εκτός κι αν οι παρεμβάσεις γίνονται στο "βρόντο", πράγμα που φυσικά δεν ισχύει, διότι πολλοί αρθρογράφοι έδειξαν την σχέση άνθρωπο τον άνθρωπο, στέλεχος το στέλεχος, που συνδέει τον ένα από τους δράστες με το υψηλό στελεχικό κύκλο της Ν.Δ.

Εγώ μένω στην μαρτυρία των δυτών που ανέσυραν το βασανισμένο κι άψυχο κορμί ενός νέου παιδιού, από τον πυθμένα της θάλασσας : "Ήταν τόσο πετσοκομμένη και χτυπημένη, που η εικόνα της θα μας κυνηγάει για πάντα"! Τίποτε άλλο.
Φίλοι μου βρισκόμαστε στο "μη παρέκει".

Η τραγική αλληλουχία της αλληλοϋποστήριξης, από το επίπεδο των φονιάδων, μέσω των κομματικών, οικονομικών και πολιτικών συνδέσεων, μέχρι το επίπεδο της Ηγεσίας μιας Χώρας, δηλώνει ότι αυτός ο κόσμος είναι ένα πράγμα, ένα σύστημα, μια λειτουργική ολότητα. Αυτό που οι Ιταλοί Εισαγγελείς χαρακτήριζαν ως Mafia. κι όταν πήγαιναν να την αποκαλύψουν όχι απλώς τους εκτελούσαν, αλλά ανατίναζαν χιλιόμετρα δρόμου, προκειμένου να πεθάνει κι όλη η ακολουθία τους όταν μετακινιόταν για να κάνουν νομικές κινήσεις κάθαρσης.

Αυτά η Ελλάδα δεν τα έχει ζήσει, όπως η Ιταλία, αλλά η Ελλάδα έχει ζήσει εμφύλιο, έχει ζήσει εκτελέσεις, έχει ζήσει πολιτικές δολοφονίες, έχει ζήσει δικτατορία, δολοφονίες μέσα στην δικτατορία, δολοφονίες μετά και πάει λέγοντας.
Την δικαιοσύνη προσπαθούν να την απαλλοτριώσουν. Αν δεν την έχουν υπό έλεγχο είναι επικίνδυνη γι αυτούς.
Ξέρω ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική, οι νόμοι έχουν ταξικότητα, οπότε de facto είναι τοποθετημένοι υπέρ της άρχουσας τάξης. Απλώς κάποια πράγματα σχετικά με την προστασία της ζωής,
εν μέρει της περιουσίας, εν μέρει των δικαιωμάτων, που με κόπο και επίμονο αιματηρό αγώνα έχουμε πετύχει να νομοθετηθούν, πρέπει η πολιτική ηγεσία να μην τα αγγίζει διότι αυτό είναι "ασέλγεια στο κορμί και στην ψυχή της Δημοκρατίας πάνω στην Αγία Τράπεζα".

Ωστόσο, παρά τα λεγόμενα στις τηλεοπτικές βιτρίνες, στα πραγματικά καθημερινά νομικά πρόσωπα, καθώς και στα πολιτικά υποκείμενα θα διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει πλέον καμμιά συστολή κι ανθρωπιά, κανένας αυτοπεριορισμός - παρά μόνο οι προσχηματικοί - αλλά κυριαρχεί το ανθρωποφαγικό πνεύμα του "να υποστηριχθούν τα παιδιά της πλουτοκρατίας - τα δικά τους παιδιά!", ενώ παράλληλα να μην θιγεί και το "αλάθητο" των δικηγόρων, δηλαδή τα συμφέροντά τους και το "εργαλείο της στρεψοδικίας".

Αυτό ισοδυναμεί με μια πλέον απροσχημάτιστη και κυνική αποκτήνωση του κυβερνώντος κόμματος εις βάρος των πολιτών και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κι ουσιαστικά αποτελεί το πρελούντιο ενός ολοκληρωτισμού με βάθρο φασιστικό, βασιζόμενο στην παντοκρατορία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης : την υλοποίηση του "Μεγάλου Αδερφού" με αδίστακτο τρόπο, έχοντας ως "επιχείρημα" την μονιμοποίηση του έκτακτου γεγονότος της πανδημίας.

Μας εκπαίδευσαν και μας αποκτήνωσαν για τα καλά τα πολιτικά τέρατα της άρχουσας τάξης με τα ΜΜΕ τους και την γραβατοφορούσα κατεστημένη αλητεία, η οποία κατέστρεψε την Χώρα μας και θέλει να ασελγεί επάνω της ! Αυτή είναι η κατάσταση. Με τον Πολίτη αποκτηνωμένο και τρομοκρατημένο σε σημείο μαζικής φοβικής νεύρωσης !

Η αρρώστια αυτής Χώρας είναι πολύ προχωρημένη. Κι αυτό το γενικό αρρωστημένο και νοσηρότατο κλίμα, όσο περνά ο καιρός θα αναδύεται ολοένα και περισσότερο.

Πολύ φοβάμαι ότι δεν απομένει παρά η να φύγουμε η να συγκρουστούμε πλέον πάρα πολύ σκληρά με όλη την σαπίλα τόσο στην καθημερινότητα μας όσο και σε κάθε πεδίο της κοινωνίας γιατί έτσι που μέρα με την μέρα παρακμάζει η κατάσταση πολύ φοβούμαι ότι ο υφέρπων εμφύλιος θα μετατραπεί σε πόλεμο θερμό με συνέπειες ολέθριες. Κι αυτό δεν πρέπει να γίνει. Τι πρέπει να γίνει; Μα φυσικά η οργάνωση ενός τεράστιου μαζικού κινήματος από άκρου σε άκρο της Χώρας! Αλλά τότε θα δεχθούν "επίθεση" με κάποιον τρόπο από τον Ερντογάν (ο οποίος είναι "εν κρυπτώ" αδερφός του Μητσοτακικού εσμού), οπότε θα μπεί η Χώρα στον "Ξενοκράτη" και οι δημοκρατικές ελευθερίες θα καταργηθούν επ' αόριστον. Αυτό φοβούμαι ότι σχεδιάζεται διότι βλέπω την ένταση με την Τουρκία να κλιμακώνεται μετά την βιολογική χούντα του κορωνοϊού. Διότι - με κάποιον τρόπο - το Αιγαίο που φαίνεται να μοιράστηκε "εν κρυπτώ", πρέπει να χαθεί "εν φανερώ". Και τότε συμπατριώτες μου τι κάνουμε; Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα. Ταυτοχρόνως μια βιολογικής αιτιολογίας δικτατορία, μια δικτατορία πληρωμένη των ΜΜΕ, μια μαζική εισβολή μεταναστών και προσφύγων, μια μεγάλη πληθυσμιακή αλλοίωση και μια επωαζόμενη οικονομική καταστροφή που θα μας καταστήσει απολύτως ευάλωτους σε έναν πόλεμο με την Τουρκία και μέσα στο δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον. Φυσικά μέσα σε όλα αυτά η Δικαστική Εξουσία πρέπει να υποταχτεί στην Πολιτική Εξουσία και η δικτατορία να εδραιωθεί : Ο Νέος Ολοκληρωτισμός! Αυτό είναι το "αφανές" πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και το δυσοίωνο μέλλον όλων μας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.