Το είδαμε κι αυτό !! Ο κορονοϊός επέφερε οικονομική δυσπραγία στην ευρωστότερη εταιρεία του Δήμου Θερμαϊκού. Η Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θερμαϊκού, που κατά πολλούς θεωρείται το μεγάλο "ταμείο" του Δήμου, σύμφωνα με εισήγηση  του Διοικητικού της Συμβουλίου, διαπιστώνει αδυναμία να καλύψει τις υποχρεώσεις της και κάνει χρήση των δυνατοτήτων που της δίδει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και "απλώνει" χείρα προς βοήθεια στον κεντρικό δήμο.

Με πρόσφατη απόφασή της ζητά οικονομική ενίσχυση ύψους 875.000 €. Οι υποχρεώσεις που καλείται να καλύψει για το χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών (Μάρτιος έως Ιούνιος 2020) ανέρχονται στο ύψος του 1.128.055,10 € και σύμφωνα με την εισήγησή της προσβλέπει, για το αντίστοιχο διάστημα, σε έσοδα 257.350,86 €. Άρα η τρύπα που θα πρέπει να κλείσει - έστω και προσωρινά -  είναι 875.000 €.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα απαντηθεί το αίτημα και κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί θετικά και θα σπεύσει να σώσει την οικομική απξιοπιστία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η απόφαση ελήφθη ομόφωνα με μια διαφοροποίηση από τον προηγούμενο Πρόεδρο της Άγγελο Σαμακοβλή, που δήλωσε παρών ......



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.