Πίεση προς τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού ασκεί με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της "Δράσης Πολιτών" Γιώργος Χατζηβαλάσης, προκειμένου να γίνει έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου που θα οδηγήσει σε επίλυση του προβλήματος των καταστημάτων εστίασης αναφορικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό.
Η ανακοίνωση:
Ενώ εκδόθηκε η απόφαση για άνοιγμα των μαγαζιών, έχει καθυστερήσει η έκδοση αδειών χρήσης αιγιαλού, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Έτσι, ενώ τα παραλιακά μαγαζιά άνοιξαν, ο Δήμος τους απαγορεύει να στρώσουν τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και ξαπλώστρες με την δικαιολογία ότι πρέπει να εγκριθεί πρώτα η άδεια από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου. 
Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Κάθε χρόνο υποβάλλονται οι αιτήσεις και μετά από 2 μήνες έρχεται η έγκριση. Μέχρι τότε λειτουργούν με προσωρινή άδεια του Δήμου. Φέτος, επειδή ήταν κλειστά τα μαγαζιά λόγω κορωνοϊού, άργησε η κατάθεση των αιτήσεων. Τι θα γίνει όμως; Δεν θα κάνουν χρήση του αιγιαλού μέχρι τον Ιούλιο, αναμένοντας την επικαιροποίηση των αδειών από την Κτηματική; Οχι βέβαια! Πως θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις; 
Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προτείνει την έκδοση προσωρινών αδειών από τον Δήμο μέχρι την έκδοση των οριστικών αδειών από την Κτηματική.
Αν ο Δήμαρχος φοβάται να αναλάβει την ευθύνη, ας προχωρήσει σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Στο κάτω - κάτω δεν προκαλείται καμία βλάβη στο Δημόσιο, αφού η χρήση του αιγιαλού πληρώνεται από τους καταστηματάρχες κατ’ αποκοπή, ανεξάρτητα από τον χρόνο χρήσης του αιγιαλού. 
Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσουν το ίδιο πόσο, είτε κάνουν χρήση μιας ημέρας ή μιας ολόκληρης σαιζόν. Απλά θα τους δώσουμε την δυνατότητα να δουλέψουν, για να βγάλουν τα χρήματα που θα καταβάλλουν ως αποζημίωση χρήσης, απο τα οποία το 60% τα κρατά ο Δήμος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.