Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χρειάζεται χαρτί γιατρού αλλά μια απλή βεβαίωση των γονέων, για όσους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δεν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα που ξεκινούν, επειδή συγκατοικούν με άτομο από ευπαθή ομάδα, έδωσε η υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας πριν από λίγο στο Mega, η κ.Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε αν για να "δικαιολογηθούν" οι απουσίες θα χρειάζεται και ιατρικη βεβαίωση και διευκρίνισε ότι δεν θα χρειάζεται. "Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες μαθητών οι οποίοι συγκατοικούν με άτομα από ευπαθείς ομάδες, ασθενείς ή ανήκουν οι ίδιοι σε τέτοιες ομάδες. Δεν θα χρειάζεται χαρτί γιατρού αλλά μια απλή βεβαίωση των γονιών. Εμπιστευόμαστε τον Έλληνα πολίτη και βασιζόμαστε σε αυτή την εμπιστοσύνη", είπε.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι δεν θεωρεί ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων καθώς "τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής ομάδα", όπως είπε, ενώ η απόφαση βασίστηκε σε σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ . Τόνισε ότι για όσους μαθητές μείνουν στο σπίτι, θα συνεχιστούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα με αναμετάδοση της διδασκαλίας που θα γίνεται στην τάξη, σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Και εκτίμησε ότι επειδή οι μαθητές ανα τάξη δεν θα ξεπερνούν τους 15 και συνήθως θα είναι λιγότεροι, τα μαθήματα και η ύλη θα καλυφθούν πιο γρήγορα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.