Τη δυνατότητα για δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια σε γονείς και εφήβους σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό και επίκαιρο θέμα που αφορά την εφηβεία, την κρίση του κορωνοϊού και τον επαγγελματικό προσανατολισμό στην μετά – κορωνοϊό εποχή δίνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Εθελοντισμού και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θέρμης.
Μάλιστα, το πρώτο από τα σεμινάρια ξεκινά σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου στις 17:00 με την εκπαιδευτική ψυχολόγο Ε. Λιβανίου και τίτλο “Η κρίση του κορωνοϊού στην κρίση της εφηβείας  Εξαρτήσεις στη εφηβεία (διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα κλπ.)”, ενώ ακολουθούν και άλλα τρία τις υπόλοιπες Τετάρτες του Μαϊου.
Ο κύκλος των σεμιναρίων περιλαμβάνει τις παρακάτω τέσσερεις επιμέρους θεματικές ενότητες και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM τις 4 Τετάρτες του Μαΐου, από τις 17:00 έως τις 19:00.
Τo link για τη σύνδεση σήμερα με την έναρξη (1η θεματική): https://us02web.zoom.us/j/89151767559
Οι υπόλοιπες στην ιστοσελίδα του διοργανωτή: http://users.sch.gr/ndemertzis/

Πρόγραμμα

Τετάρτη 6 Μαΐου- Ε. Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος “Η κρίση του κορωνοϊού στην κρίση της εφηβείας – Εξαρτήσεις στη εφηβεία (διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα κλπ.)”

Τετάρτη 13 Μαΐου- Μ. Πάσχου, Ψυχολόγος, Παιδ. Σύμβουλος Λεοντείου ” Άγχος των εξετάσεων και τρόποι διαχείρισης Κίνητρα μάθησης και αποτελεσματικό διάβασμα”

Τετάρτη 20 Μαΐου- Ι. Παπαβασιλείου, Καθηγ. Παν/μίου Μακεδονίας ” Επαγγέλματα του μέλλοντος και η αγορά εργασίας στη μετά κορωνοϊό εποχή-Δεξιότητες ζωής (soft skills) -Νέο Σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων”

Τετάρτη 27 Μαΐου -Νίκος Σιδέρης, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής, Συγγραφέας Ε. Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος ” Δύναμη, βία και ιπποτισμός στην εφηβεία -Νέα δεδομένα στον επαγγελματικό προσανατολισμό -Επιλογή σπουδών και επαγγέλματος – Πρόταση πλάνου σταδιοδρομίας”


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Διευθυντής 1 ου Γυμνασίου Καλλιθέας Αττικής, Συγγραφέας του βιβλίου: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην πράξη… στο πέρασμα της εφηβείας…στο διάβα της ζωής», εκδ. Σαββάλας.

Με τη στήριξη: του 1ου ΚΕΣΥ ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας, της ΚΕΔΕ, των Δήμων Θέρμης, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Πηνειού Ηλείας, των Ενώσεων Γονέων: Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Ελληνικού-Αργυρούπολης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.