Αυτή τη στιγμή νατοϊκό AWACS, πετά πάνω από την Μάλτα, με κατεύθυνση το σημείο όπου νωρίτερα είχε σημειωθεί το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που διενεργούσε οι οποίες στα πλαίσια της επιχείρησης Ειρήνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και των τούρκων εισβολέων που συνόδευαν φορτηγό πλοίο με σημαιά Τανζανίας, το οποίο έφερε όπλα και πυρομαχικά για τους Τούρκους παραστρατιωτικούς της Λιβύης.



Το επεισόδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η ελληνική φρεγάτα Σπέτσαι, παρακολουθεί το φορτηγό πλοίο και στα τούρκικα που το συνοδεύουν. Από το ΝΑΤΟ δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοινωση για την πορεία του AWACS, Θεωρείται όμως βέβαιο ότι σπεύδει στην περιοχή λόγω του εξελισσόμενου επεισοδίου.

Ως γνωστόν το πλοίο CIRKIN συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και νωρίς το πρωί εισήλθε στην περιοχή που έλεγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΙRΙΝΙ. Μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.

Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απονηώσει το ελικόπτερο και να σπεύσει προς το πλοίο με σημαία Τανζανίας.

Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες από την οποία είπαν ότι “το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Tουρκικής δημοκρατίας”.

Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο μας να επιστρέψει στη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ. Η παρακολούθηση συνεχίζεται και αναμένεται η ευρωπαϊκή πλέον αντίδραση.

πληροφορίες από militaire, newsbreak

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.