Το ποσό που οικειοποιήθηκαν παράνομα κατά 
την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), φέρεται να το διέθεσαν για την αγορά αυτοκινήτων, οικιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επισκέψεις σε κέντρα ομορφιάς, εξόφληση φόρων, λογαριασμών -Το ζευγάρι έκανε προσφυγή στο ΣτΕ και ζητάει την ακύρωση της πειθαρχικής απόφασης με την οποία έγινε η  απόλυσή τους.

Το ζευγάρι καθηγητών του Αριστοτελείου Πανε πιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) απολύθηκε οριστικά,  μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) αφού διαπιστώθηκε  κατάχρηση 352.555 ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια έρευνας και το ποσό αυτό, το διέθεσαν για την αγορά αυτοκινήτων, οικιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επισκέψεις σε κέντρα ομορφιάς, εξόφληση φόρων, λογαριασμών κ.λπ.

Παρ’ όλα αυτά, κατέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού των ΑΕΙ, με την οποία παύθηκαν οριστικά από τα πανεπιστημιακά τους καθήκοντα και τέθηκαν εκτός του ΑΠΘ.

Σε βάρος του ζεύγους στην Ποινική Δικαιοσύνη εκκρεμεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για κακουργηματική υπεξαίρεση, σε βάρος των συμφερόντων της Ε.Ε., χρηματικού ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (352.555,65 ευρώ), κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών, καθώς το ποσό υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, «ποσό το οποίο τους το είχαν εμπιστευτεί λόγω της ιδιότητάς τους ως εντολοδόχων και διαχειριστών ξένης περιουσίας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.