Πριν από λίγες μέρες ο ΠΟΥ δήλωσε ότι το COVID-19 σχεδόν ποτέ δεν εξαπλώνεται μέσω ασυμπτωματικών φορέων, εξαλείφοντας ταυτόχρονα ολόκληρη την αιτιολόγηση για υποχρεωτικά εμβόλια και ανίχνευση επαφών.

Συγκεκριμένα η Δρ Μαρία Βαν Κέρχοφ, επικεφαλής της αναδυόμενης μονάδας ασθενειών και ζωονόσων του ΠΟΥ, σε συνέντευξη τύπου από την Γενεύη είχε δηλώσει:

«Από τα δεδομένα που έχουμε, εξακολουθεί να φαίνεται σπάνιο ένα ασυμπτωματικό άτομο να μεταδίδει στην πραγματικότητα ένα δευτερεύον άτομο». "Είναι πολύ σπάνιο."

Η ασυμπτωματική εξάπλωση ήταν ολόκληρος ο λόγος για τον οποίο οι παγκόσμιες αρχές απαίτησαν κλειδώματα, κοινωνικές αποστάσεις και μάσκες. Ήταν επίσης η βασική δικαιολογία για απαιτητικούς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και ανίχνευση επαφών.
Εξάλλου, εάν η εξάπλωση του κορονοϊού περιοριζόταν μόνο σε εκείνους που προφανώς εμφάνισαν συμπτώματα - και επομένως θα μπορούσαν εύκολα να αναγνωριστούν και να αποφευχθούν - δεν θα υπήρχε λογική ανάγκη για κλειδώματα, κοινωνικές αποστάσεις, μάσκες, ανίχνευση επαφών ή υποχρεωτικά εμβόλια, καθώς η πανδημία θα μπορούσε εύκολα να αναγνωριστεί και να αποφευχθεί (ή να απομονωθεί με επιλεκτικές παραγγελίες στο σπίτι μόνο για το συμπτωματικό)… οποιαδήποτε κυβερνητική προσπάθεια για την έναρξη νέων κλειδαριών θα πρέπει να απορριφθεί έντονα ως εντελώς αβάσιμη και αντι-επιστημονική.

Να όμως, μετά από τον σάλο που προκάλεσαν εύλογα οι δηλώσεις αυτές αναγκάστηκε να ανασκευάσει:

«Χρησιμοποίησα τη φράση« πολύ σπάνια » και νομίζω ότι είναι μια παρανόηση ότι η ασυμπτωματική μετάδοση παγκοσμίως είναι πολύ σπάνια. Αυτό που αναφερόμουν ήταν ένα υποσύνολο μελετών. Αναφέρομαι επίσης σε ορισμένα δεδομένα που δεν δημοσιεύονται »  είπε.








πληροφορίες από εδώ κι εδώ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.