Τα παράπονα φαίνεται πως πληθαίνουν για την κατάσταση καθαριότητας ή και ευπρεπισμού σε περιοχές της Επανομής, όπως προκύπτει από καταγραφές συνοδευόμενες με φωτογραφικό υλικό σε αναρτήσεις συνδημοτών μας.

Αυτές που τελευταία μας έκαναν εντύπωση και αναδημοσιεύουμε προκειμένου να τύχουν της προσοχής και ίσως της αποκατάστασής τους από τους υπευθύνους του δήμου (αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους) είναι η κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά της Επανομής (πίσω από το 3ο δημοτικό) αλλά και η προβολή του παρακάτω κειμένου, που αποπνέει ενδιαφέρον και ευαισθησία για την εγκατάλειψη ενός παλαιού κοιμητηρίου (υπογεγραμμένο από την Evaggelia Tsiomi):
Εικόνες στην "οργανωμένη κοιμητηριακη δομή" της δημοτικής ενότητας Επανομής του Δήμου Θερμαϊκού. Πρόκειται για ένα παλαιό νεκροταφείο ο χώρος του οποίου είχε πάντοτε τον σεβασμό των κατοίκων και υπάρχει για πολλά χρόνια σε μια αρμονική συμβίωση με τους αγρούς και τις κατοικίες που βρίσκονται πλησίον.Οι εικόνες που συναντούμε σήμερα δεν τιμούν ούτε τον Δήμο ούτε και τους δημότες του. Κυπαρίσσια ξερά που κρέμονται πάνω από μνήματα και ενίοτε πέφτουν επιφέροντας ζημιές σε παρακείμενα μνήματα, μπάζα χύδην πεταμένα, και το πιο θλιβερό, στα γύρω κτήματα ταφικά κατάλοιπα, καλάμια και μπάζα έχουν γίνει ένα. Εδώ, δεσποζομενα και αδέσποτα της γειτονιάς περιφέρονται για να επιστρέψουν μετά στο σπίτι και να παίξουν με τα παιδιά η και τους μεγαλύτερους. Σακούλες, πλαστικά λουλούδια, γλάστρες, αλουμινένια ρεσο, και όταν ο αέρας φυσάει μεταφέρονται στις αυλές των σπιτιών. Θέλω να πιστεύω ότι οι υγειονομικές αρχές θα μεριμνήσουν σχετικά. Δεν είναι μόνον θέμα σεβασμού στον χώρο, στους κεκοιμημένους και στους δημότες, είναι ζήτημα δημόσιας υγείας και θέμα πολιτισμού.









Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.