«Σκάνδαλα», «παρακράτος», «μαφιόζικες μέθοδοι» και «εκατομμύρια ευρώ» απασχολούν τον δημόσιο διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις τελευταίες μέρες. Η δικαιοσύνη «αποθεώνεται» από την πολιτική εξουσία, η Novartis καλά κρατεί, οι συνομιλίες κυκλοφορούν, η δημοσιοποίηση των χρημάτων σε ΜΜΕ για την καμπάνια της πανδημίας ακόμα έρχεται.

Τελευταίο επεισόδιο στην ανταλλαγή… ευγενών κατηγοριών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσας (αυτός που δεν δίνει στη δημοσιότητα των ποσών που πήγαν σε ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι) για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Νίκου Παππά για τη συνομιλία του – ως υπουργός Επικρατείας – με τον επιχειρηματία Μιωνή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, αναφέρεται σε μίζες 2,6 εκατ. ευρώ που δόθηκαν σε συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα:

  • Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό». Δήλωσε ότι «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά».

  • Ο Ν. Παππάς υποστηρίζει: «Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ. Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018. Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για σκανδαλολογία και “μαφιόζικες μεθόδους” με τον Στέλιο Πέτσα για λογαριασμό της ΝΔ να κάνει λόγο για «αδίστακτο παρακράτος» επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

Στο μεταξύ, σε ύπαρξη και δεύτερης κασέτας με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο φέρεται να αναφέρθηκε στη σημερινή του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Και έπεται συνέχεια. Η μπόχα του συστήματος ήρθε και πάλι στην επιφάνεια.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.