Δεν το βάζουν κάτω οι κάτοικοι των Σταγιατών και περνάνε στην αντεπίθεση απέναντι στον υβριστή των αγώνων τους Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο,προκειμένου να διαφυλάξουν το νερό της Κρύας Βρύσης

Νομική εκπρόσωπος των ηρωικών κατοίκων των Σταγιατών ανέλαβε ή Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία έδωσε συνέντευξη σήμερα και μίλησε για την προκλητική και χυδαία συκοφαντική συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, απέναντι στους κατοίκους, στο Ράδιο Ένα 102, 5.

«Ξέρουμε καλά ότι η ένταση και η αντιδικία που ξεκίνησε ο κ. Μπέος δεν έχει να κάνει με την αγωνία για την υγεία των κατοίκων όπως διατείνεται, αλλά με σχέδια που υπάρχουν εδώ και πολλά έτη για ιδιωτικοποίηση των πηγών, για εμφιάλωση του νερού, που είναι από τα πιο καθαρά της χώρας. Οι κάτοικοι συνδέονται βιωματικά με το νερό της Κρύας Βρύσης γιατί το χωριό τους υδρεύεται από αυτήν την πηγή εδώ και 350 χρόνια. Όταν ένας δήμαρχος δεν διστάζει να τους καθυβρίζει με τον πιο χυδαίο τρόπο, να τους συκοφαντεί και να τους εμφανίζει περίπου ως κοινούς κακοποιούς και να μιλά με βρώμικο τρόπο για ανθρώπους τους μόχθου και της δουλειάς, η απάντηση είναι αυτονόητη» ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι ο κάθε δήμαρχος οφείλει πάνω απ’ όλα να σέβεται τους πολίτες του Δήμου του.
Από την Συνέλευση Κοιτοίκων στους Σταγιάτες


Μάλιστα, η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απειλές και εκβιαστικές δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου με άλλους αποδέκτες αλλά και για έναν καθαρό αγώνα από την πλευρά των κατοίκων, που δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν.

Όσον αφορά τους ελέγχους στο νερό, αυτοί της ΔΕΥΑΜΒ δείχνουν ότι είναι επιβαρυμένο αλλά αυτοί που έχουν πραγματοποιήσει οι κάτοικοι σε ιδιωτικά εργαστήρια δείχνουν ότι είναι πεντακάθαρο. « Κανένας κάτοικος δεν έχει ειδοποιηθεί επισήμως για μετρήσεις και αποτελέσματα. Όταν το νερό είναι μολυσμένο αρρωσταίνει ο πληθυσμός, οπότε δεν είναι μία κατάσταση που θα διαλάνθανε της προσοχής μας. Όμως είναι ερευνητέο τι μετρήσεις είναι αυτές, ποιος τις έκανε και από που πήρε δείγμα» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα θέματα θα πρέπει να να διερευνηθούν και όταν ανακύπτουν δεν ανακοινώνονται σε συνεντεύξεις Τύπου συκοφαντίας.

«Βρώμικο παρασκήνιο και αναγκαίοι έλεγχοι για απόδοση ευθυνών»

Ως πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στα πολιτικά τεκταινόμενα, και ειδικά στο θέμα που έχει προκύψει με τη συνομιλία Παππά-Μιωνή, θεωρώντας πως αποκαλύπτει ένα σκοτεινό και βρώμικο παρασκήνιο που θα έπρεπε να έχει προκαλέσει και πολύ εντονότερες αντιδράσεις ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι φοβερά αποκαλυπτικά αυτά τα στοιχεία και θα πρέπει να διερευνηθούν. Είναι αποκαλυπτικά για έναν επιπλέον λόγο: Εγώ αγωνίστηκα να υπάρξει λογοδοσία στην υπόθεση Λαγκάρντ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και βλέπω αποτυπωμένο το χυδαίο παζάρι για να πάει η υπόθεση στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» σημείωσε.

Για την υπόθεση Novartis, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία κατάχρησης εξουσίας καθώς και ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν δρούσε μόνος του και ήταν πρόσωπο προσωπικής επιλογής του κου Τσίπρα παρά τις αντιδράσεις. «Η λογική επαφών με τους εισαγγελείς, είναι μία αντίληψη σε σχέση με την εξουσία που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική αρχή και το κράτος δικαίου» δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. Συγχρόνως αναφέρθηκε και στις ευθύνες της κας Τουλουπάκη, υποστηρίζοντας ότι μαζί με την κα Δημητρίου θα πρέπει να ελεγχθούν, ενώ για τη δεύτερη συμπλήρωσε ότι ανάλογος έλεγχος θα πρέπει να γίνει γιατί μετά την τραγωδία στο Μάτι παρενέβαινε με εντολές της κυβέρνησης Τσίπρα για να αποπροσανατολίσει της έρευνες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. «Καταστρατηγούνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι ήσυχος όταν συμβαίνει αυτό» κατέληξε η κα Κωνσταντοπούλου.

Η συνέντευξη της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στον Radio 1 Βόλου 102.5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη:






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.