Οι χορευτές παίζουν έξω από κλειστούς χώρους σε μια ταινία που συνοδεύεται από το Living in a Ghost Town και συν-δημιουργήθηκε από τη σύντροφο του Mick Jagger, Melanie Hamrick

Το καλοκαίρι είναι εδώ και, με τους καλλιτεχνικούς χώρους του Ηνωμένου Βασιλείου κλειστούς, η ώρα είναι κατάλληλη για χορό στο δρόμο. Τουλάχιστον, αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο έχει δημιουργηθεί ένα νέο φιλανθρωπικό βίντεο που περιλαμβάνει μια σειρά από χορευτές του Βασιλικού Μπαλέτου που παίζουν στο αδιαμφισβήτητο ρατσάκι του Mick Jagger. Η συνοδεία τους δεν είναι όμως το διάσημο ντουέτο των Jagger και Bowie, αλλά το νέο τραγούδι των Rolling Stones που κυκλοφόρησε πρόσφατα, Living in a Ghost Town, με τις προφητικές γραμμές του: «Η ζωή ήταν τόσο όμορφη / Τότε όλοι κλειδώσαμε».

Η ταινία, με τίτλο Ghost Light, χορογραφείται από τη συνεργάτη του Jagger, Melanie Hamrick και Joanna DeFelice. Παρουσιάζει χορευτές που παίζουν σε άδειους δρόμους και έξω από εμβληματικούς χώρους που είναι κλειστά για το κοινό, όπως το σπίτι του Royal Ballet's Covent Garden, το Shakespeare's Globe, το θέατρο Apollo στη λεωφόρο Shaftesbury και το θέατρο Abbey του Δουβλίνου. Το έργο έχει σχεδιαστεί για να ευαισθητοποιήσει το Acting for Other, ένα δίκτυο φιλανθρωπικών οργανώσεων που παρέχει υποστήριξη στους εργαζομένους του θεάτρου. Το Ghost Light σκηνοθετήθηκε εξ αποστάσεως από τους DeFelice, Hamrick και τον σολίστ του Royal Ballet Meaghan Grace Hinkis, ο οποίος παίζει επίσης μαζί με συναδέλφους όπως οι Yasmine Naghdi, Anna Rose O’Sullivan και Téo Dubreuil.

Πέρυσι, ο Χάμικ αποκάλυψε ένα μπαλέτο στη Νέα Υόρκη με τίτλο Porte Rouge εμπνευσμένο από τα τραγούδια των Rolling Stones, που άνοιξαν με το Sympathy for the Devil. Μία από τις κλασικές δημιουργίες του σύγχρονου χορού είναι ο Rooster, που δημιουργήθηκε από τον Christopher Bruce, ο οποίος περιλαμβάνει τους Not Fade Away, Paint It Black και Little Red Rooster. Πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία χορού Rambert το 1994 και αναβίωσε για μια δημοφιλή εορταστική 20η επέτειο το 2014.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.