Έντονα διαφωνεί ο Θοδωρής Τζέκος, επικεφαλής της παράταξης "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ" με την  επιλογή νέας σύμβασης ύψους 7,500,000 € με ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας που προκρίνει η διοίκηση Τσαμασλή.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
Πληρώνουμε από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στην Ελλάδα, εδώ και έξι χρόνια έχουμε αναθέσει σε ιδιώτη εργολάβο την καθαριότητα στο δήμο μας, ωστόσο κατά γενική ομολογία είμαστε ένας βρώμικος δήμος. Σε όλες τις έρευνες οι κάτοικοι θεωρούν τη ζητούμενη καθαριότητα το πιο σημαντικό πρόβλημα του δήμου μας. Ο βασικός λόγος που ο κόσμος καταδίκασε τη διοίκηση του Μαυρομάτη ήταν η αποτυχία του στον τομέα της καθαριότητας, ειδικά στην Περαία και στους Νέους Επιβάτες. Η αποτυχημένη όμως συνταγή ανάθεσης σε ιδιώτη δεν αλλάζει ούτε από τη σημερινή διοίκηση, εκτός βέβαια και αν θεωρεί ο δήμαρχος ότι τα έχουμε πάει τόσο καλά, οπότε μπορούμε συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι…. 
Όταν όμως η προηγούμενη διοίκηση προκήρυξε το διαγωνισμό, ο κ. Τσαμασλής, ως αντιπολίτευση τότε, μαζί με την ομάδα του, εξαπέλυε μύδρους κατά της διοίκησης στην οποία επιτέθηκε γιατί θεωρούσε ότι υπήρχε η δυνατότητα να έχει ο δήμος την καθαριότητα με δικά του μέσα.
Τι έχει αλλάξει από τότε;; Τη στιγμή μάλιστα που έχουν προστεθεί 5 νέα απορριμματοφόρα στο δήμο μας και 40 καινούριοι εργαζόμενοι. 
Και ο σημερινός λοιπόν δήμαρχος καταφεύγει στην εύκολη λύση της ζεστής αγκαλιάς του ιδιώτη εργολάβου, επιλογή που θα ματώσει όμως το ταμείο του δήμου. Μόνο για το ΦΠΑ θα πληρώσουμε 1,5 εκ. ευρώ. Στην κυριολεξία πεταμένα λεφτά. Αποφευγει ο δήμαρχος το δύσκολο δρόμο της οργάνωσης της δημοτικής υπηρεσίας και της αξιοποίησης των δημοτικών μέσων που εκ των πραγμάτων θα περιπέσουν σε αδράνεια και αχρησία, αφού επαναπαύονται όλοι στον εργολάβο. 
Από την άλλη δεν πρέπει να αφήνουμε ασχολίαστη και τη στάση της μείζονος μειοψηφίας του κ. Μαυρομάτη, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2014 με σημαία του την καθαριότητα από το δήμο με δικά του μέσα. Και αυτός κατακεραύνωνε τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Αλεξανδρή για την επιλογή του να αναθέσει την καθαριότητα σε εργολάβο. Ωστόσο στα 5 χρόνια της διοίκησης του ο κ. Μαυρομάτης δεν άλλαξε επιλογή. Σταθερά σε ιδιώτη, τον οποίο όλοι κατηγορούν αλλά τελικά όλοι τον αγαπούν. Τώρα λοιπόν γιατί χύνονται κροκοδειλια δάκρυα από τον προηγούμενο δήμαρχο; Επειδή την κάνει κάποιος άλλος την ανάθεση; 
Βέβαια για να μην αδικούμε πρόσωπα και πράγματα, ο κ. Μαυρομάτης προμηθεύτηκε τουλάχιστον εξοπλισμό και προσωπικό, δείχνοντας μια διάθεση απεμπλοκής από τον εργολάβο. 
Ο κ. Τσαμασλής όμως δεν κάνει τέτοιες εκπτώσεις και ανούσιες περιστροφές. Κατευθείαν 4 χρόνια σε εργολάβο και 7,5 εκ. ευρώ. Ξεκάθαρα πράγματα. 
Η παράταξή μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ είχε και έχει σαφή θέση. Οργάνωση της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας, η οποία θα αναλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της καθαριότητας. Δεν είναι λίγοι οι δήμοι που το έχουν καταφέρει, ακόμα και στην άμεση γειτονιά μας. Δεν είναι θέμα ιδεοληψίας, αφού πρωτεύων είναι να είναι ο δήμος μας καθαρός Είναι όμως θέμα οικονομίας και κόστους. Είναι θέμα μεταξύ του τί μας συμφέρει (ως δήμος) και τί μας βολεύει. Η εισήγηση της διοίκησης του δήμου στη σημερινή Οικ. Επιτροπή για ανάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας εξ ολοκλήρου σε εργολάβο για 4 χρόνια με προϋπολογισμό μελέτης 7,5 εκ ευρώ, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση. 
Κλείνοντας επισημαίνουμε την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου, του ανώτατου υποτίθεται οργάνου του δήμου, το οποίο θα παραμείνει θεατής σε όλη αυτή τη διαδικασία. Φρόντισε για αυτό ο υπουργός εσωτερικών, που με τροπολογία μετέφερε την αρμοδιότητα σύναψης των συμβάσεων αυτών στην Οικονομική Επιτροπή, αφού πρώτα διασφάλισε να έχει την πλειοψηφία των μελών η διοίκηση του δήμου, καταργώντας απλή αναλογική και άλλες περιττές(!!) δημοκρατικές διαδικασίες. 
Ωστόσο ο δήμαρχος δεσμεύτηκε στο δημοτικό συμβούλιο. <Ακόμα και εάν δε μου το επιβάλλει ο νόμος, εγώ θα φέρνω τα μεγάλα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο>. Λέτε να μην το κάνει;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.