Οι κυβερνώντες έχουν αποδείξει πως δεν έχουν προβλήματα ηθικής, ούτε… κοκκινίζουν εύκολα από ντροπή: Μπορούν, την ίδια στιγμή, να κοροϊδεύουν κατάμουτρα και κατ’ εξακολούθηση όσους έχουν την αφέλεια ή την ανάγκη να τους πιστέψουν, να χτυπούν και να κυνηγούν αλύπητα εκείνους που τολμούν να διαμαρτυρηθούν και να ετοιμάζουν τους νέους γύρους της επίθεσής τους απέναντι στον λαό. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, του Μητσοτάκη και του Σαμαρά δεν θα μπορούσε, φυσικά, να αποτελέσει εξαίρεση.

‘Ετσι, αυτή την εβδομάδα, έβγαλε προκλητικά τη γλώσσα στα «περήφανα γηρατειά», ερμηνεύοντας κατά βούληση την απόφαση του ΣτΕ για τις παράνομες περικοπές των συντάξεων και αρνούμενη να τους επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος από τα κλεμμένα των προηγούμενων μνημονίων. Παράλληλα, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, τους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα να μην τολμήσουν να ζητήσουν οτιδήποτε παραπάνω, ενώ απαίτησε να είναι και… ευγνώμονες με το χαρτζιλίκι που θα τους δώσει, το οποίο, προφανώς, θεωρεί επαρκές αντίτιμο για την εξαγορά της ψήφου τους στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Ταυτόχρονα, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τα «κοράκια» των αγορών και τους τραπεζίτες, ετοιμάζεται για τον νέο και ακόμη πιο βίαιο γύρο των πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Αυτή τη φορά, μάλιστα, δεν υπάρχει φύλλο συκής, καθώς στο στόχαστρο θα βρεθούν τα σπίτια του λαού, μετά το τέλος του υφιστάμενου (έστω και ανεπαρκούς) καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας από την 1η Αυγούστου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται, μέχρι το τέλος του 2020 μπορεί να βγουν στο σφυρί μέχρι και 50.000(!) ακίνητα, ενώ τα επόμενα χρόνια ο αριθμός θα είναι πολλαπλάσιος.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.