Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 50125/6.8.2020) κατανέμεται ποσό ύψους 54.450.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” σε 71 Δήμους για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Τους 71 Δήμους μπορείτε να τους δείτε στον Πίνακα στο τέλος του παρόντος. Η Απόφαση αναφέρει πως δικαιούχοι είναι οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό από 50.000 και άνω κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και κατ΄ εξαίρεση οι Δήμοι Θήρας, Γρεβενών, Ευρώτα, Θάσου, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης.

Τα ποσά χρηματοδότησης αποτελούν επιχορήγηση και ο προγραμματισμός των δράσεων που εμπίπτουν στους στόχους της Απόφασης γίνεται από τους Δήμους. Επιλέξιμες δαπάνες είναι η αγορά νέων απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, σύμφωνα με το Παράρτημα τεχνικών χαρακτηριστικών της Απόφασης. Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης, τη διαφορά καλύπτει ο δικαιούχος με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.

Δείτε την κατανομή ανά Δήμο στον Πίνακα που ακολουθεί:πηγή

Σημ. ακτιβιστή

Ίσως να βιάστηκαν από την διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να προσφέρουν πακέτο την καθαριότητα σε ιδιώτη εργολάβο με 7,5 εκατομμύρια ευρώ .....
Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Ζαβέρκος:

Μήπως λέω εγώ τώρα, ήρθε η ώρα να κλείσει τις κερκόπορτες στους ιδιώτες ο δήμος μάς και να μην Χρυσοπληρώνουμε με τόσα εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για την καθαριότητα στους εργολάβους ιδιώτες!!! Έχουμε λοιπόν στον δήμο μάς 11 αποριματοφόρα και σχεδόν 45 άτομα προσωπικό, "ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα" Φιλόδημος 2, Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης σε 71 δήμους για αγορά αποριματοφόρων, 660.000 χιλιάδες ευρώ θα πάρει ο δήμος Θερμαϊκού για αγορά τεσσάρων ακόμα αποριματοφόρων!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.