Στην χθεσινή έκδοση της εφημερίδας "Μακελειό" του Στέφανου Χίου,ο οποίος την προηγούμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου δέχτηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στα Βριλίσια,πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εμπλέκει ονομαστικά τον γνωστό δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο.


Οπως και σεις μπορείτε να διαβάσετε αναφέρεται ως "προθανάτιο" ραντεβού μία συνάντηση του δημοσιογράφου με τον δικηγόρο κάπου στην Πεντέλη δύο ημέρες πριν την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου.

Ηδη τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα είχε γράψει για συνάντηση του Χίου με μεγαλοδικηγόρο και για προσπάθεια να τον δωροδοκήσει για να σταματήσει να γράφει για κάποια πρόσωπα και μάλιστα ο δημοσιογράφος είχε ηχογραφήσει τη συνομιλία τους.

Κατόπιν όλων αυτών λογικό και επόμενο ήταν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος να αντιδράσει και να απαντήσει,πρώτα το μεσημέρι με δηλώσεις σε γνωστό blog και στη συνέχεια με επιστολή του στην εφημερίδα του Χίου.
Μιχάλης Δημητρακόπουλος- “Συναντήθηκα με τον Χίο αλλά όχι για την Μαρέβα”

Την ώρα, που η ΕΛ.ΑΣ εντείνει την προσπάθειά της για να αποκαλύψει ποιοί κρύβονται πίσω, από εκείνους, που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, ο δικηγόρος Αθηνών Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αποκλειστικές δηλώσεις στο nassosblog, έρχεται να διαλύσει μια περίεργη φημολογία που τον αναμειγνύει, χωρίς λόγο στη συγκεκριμένη υπόθεση.

“Πρόκειται για άλλη υπόθεση. Για μια αγωγή που κατέθεσε εναντίον του μια πολύ ισχυρή οικογένεια και κάποτε κλήθηκα να την διαχειριστώ. Είχα ζητήσει να τα βρούν εξωδικαστικά και τελικώς μετά απο μήνες αυτό συνέβη. Ο λόγος που συναντήθηκα με τον Χίο ήταν να τον ενημερώσω για το ότι η οικογένεια παραιτήθηκε απο το δικόγραφο και την αξίωση εναντίον του”.

Είδα τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο το Σάββατο στις 14.00. Συναντηθήκαμε στην Πεντέλης και Αναπαύσεως. Άφησα το αυτοκίνητό μου και μπήκα στο δικό του. Πήγαμε σε μια πλατεία. Μιλήσαμε για την διαδρομή του, τα παιδιά μας και κάποια στιγμή του είπα και για την απόφαση της οικογένειας να παραιτηθεί απο το δικόγραφο. Η συνάντησή μου αυτή μαζί του δεν είχε καμία σχέση με τη Μαρέβα! Τον προκαλώ να δώσει τη συνομιλία μας στην δημοσιότητα”, τόνισε με δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος.

Επιπλέον, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές πρέπει να βρούν το συντομότερο δυνατόν τους δράστες της επίθεσης κατά του Χίου, διευκρινίζοντας ότι είχαν καθαρά ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι ο δημοσιογράφος σώθηκε από θαύμα.

Να σημειωθεί ότι η περίεργη φημολογία, που αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο, προσπαθούσε να συνδέσει τη συνάντηση Δημητρακόπουλου – Χίου, από την οποία η εφημερίδα “Μακελειό” δημοσίευσε και σχετικές φωτογραφίες, με το γεγονός ότι ο πολύ γνωστός δικηγόρος έχει αναλάβει, κατά καιρούς και ορισμένες υποθέσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε λίγη ώρα θα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν.
https://nassosblog.gr/

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ, 36 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μιχάλη Δημητρακοπούλου,δικηγόρου

ΠΡΟΣ
Στέφανο Χίο , δημοσιογράφο

Κύριε Στέφανε Χιε,

το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 και περί ώρα 14:00-14:30 συναντηθήκαμε στο ύψος της Λ. Πεντέλης και Αναπαύσεως και επιβιβάστηκα στο αυτοκίνητο σας με κατεύθυνση γνωστότατο ζαχαροπλαστείο επί της Λ. Πεντέλης επιλογής δικιά σας !

Εκεί καθίσαμε για αρκετή ώρα και συζητήσαμε διάφορα θέματα από τα φοιτητικά σας χρόνια στην Νομική , τα παιδιά μας και ήταν μια χαλαρή κουβέντα ενός δικηγόρου και ενός δημοσιογράφου , που γνωρίζονταν πάνω από 20 χρόνια ! Καθ’ όλη την συζήτηση μας δεν υπήρξε η ελάχιστη αναφορά στο πρόσωπο της κυρίας Μαρέβας Μητσοτάκη .

Μου εκφράσατε την αγανάκτηση σας που δεν δόθηκε στην εφημερίδα σας διαφήμιση για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και συμφώνησα μαζί σας λέγοντας ότι στην δημοκρατία πρέπει και τα πλέον αντικυβερνητικά μέσα να ενισχύονται διαφημιστικά , γιατί έτσι διασφαλίζεται η πολυφωνία . Άλλωστε σε τηλεοπτικές δηλώσεις μου έχω πει ότι κακώς εξαιρέθηκε το Documento από την σχετική διαφήμιση !!

Όπως καλώς γνωρίζετε το υπόλοιπο της συζήτησης αφορούσε αγωγή σε βάρος σας για δυσφήμηση από σοβαρό επιχειρηματία της χώρας !! Ελπίζω να ενθυμείστε ότι ένας από τους εσωτερικούς δικηγόρους του Ομίλου είχε απευθυνθεί σε εμένα αρχικά για να συντάξω την αγωγή σε βάρος σας !

Αρνήθηκα την δικηγορική αμοιβή και δεν ανέλαβα την υπόθεση σε βάρος σας , λέγοντας στον εσωτερικό δικηγόρο να μου δώσει τη δυνατότητα να επιλύσω εξωδικαστικά την διαφορά, όπως κάνω διαχρονικά , όταν αντίδικος είναι δημοσιογράφος ή μέσον ενημέρωσης!!

Ο εσωτερικός δικηγόρος τελικά αποφάσισε να απευθυνθεί σε άλλο συνάδελφο και κατατέθηκε σε βάρος σας αγωγή για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που προκλήθηκε από συκοφαντική δυσφήμηση.Έκτοτε γίνονταν συζητήσεις για να παραιτηθεί ο ενάγων από την σε βάρος σας αγωγή, υπήρχε προσέγγιση των θέσεων , κατ αρχήν συμφωνία αλλά όχι οριστική !

Αρκετές μέρες πριν την συνάντηση μας στην Πεντέλη ο εσωτερικός δικηγόρος μου γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από το δικαίωμα και το δικόγραφο της σε βάρος σας αγωγής.

Γνωρίζετε καλώς ότι η συνάντηση μας έγινε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό .Σας γνωστοποίησα το καλό νέο ότι τελικά επικράτησε η νομική άποψη μου και εξωδικαστικά επιλύεται η διαφορά, χωρίς τα προηγούμενα πισωγυρίσματα .

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, κάναμε γενικότερη συζήτηση για τα προβλήματα που διέρχεται ο τύπος,κουβεντιάσαμε και το ενδεχόμενο καταχώρισης διαφημίσεων ΠΑΝΤΟΤΕ με την έκδοση σχετικού ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ από κάποια εταιρεία του ομίλου.

Χωρίσαμε σε πολύ καλό κλίμα και την ερχόμενη βδομάδα θα ξαναμιλούσαμε πλέον για το πιθανό ενδεχόμενο της διαφημιστικής συνεργασίας .

Δυστυχώς όμως συνέβη η τραγική απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος σας , όπου , όταν το πληροφορήθηκα , συγκλονίστηκα πραγματικά .Αμέσως σας έστειλα μήνυμα και επικοινώνησα με τον εξαιρετικό και φίλο δικηγόρο σας ,κύριο Παύλο Σαρακη , και του ζήτησα , όταν είστε σε θέση , μαζί να σας επισκεφτούμε .

Ο κύριος Σαράκης μάλιστα μου έστειλε με μήνυμα το φοβερό video της απόπειρας εκτέλεσης σας και αναλύαμε επίμακρόν την σκηνή της αποτρόπαιης ενέργειας !!

Ενώ περίμενα μήνυμα του Παύλου για να συναντηθούμε ,αιφνιδιαστικά βλέπω πρωτοσέλιδα από την εφημερίδας σας , που κακοποιούν σε ασύλληπτο βαθμό την πραγματικότητα .

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΕΒΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ , ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ,ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ . ΕΧΕΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ . ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ .

Όλοι οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι 32 χρόνια δικηγόρος ακροατηρίων , πάντα , όταν εντολείς μου ζητούσαν την σύνταξη μηνύσεων και αγωγών σε βάρος τους ,πάντα έκανα αγώνα οι υποθέσεις να μην καταλήξουν στα δικαστήρια , άλλοτε το κατάφερνα άλλοτε όχι !! Πλέον, γηράσκω αεί διδασκόμενος …

Την παρούσα επιστολή μου σας ΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ,όπως επιβάλει ο νόμος και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΔΗΜΟΣΙΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΦΟΒΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΥΠΟΥ , ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ REALITY !!

Ελπίζω με τη βοήθεια σας , κύριε Χίο να αποκαλυφθούν σύντομα από την αστυνομία οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας ζούγκλα , γιατί χθες ήταν θύμα ο Σωκράτης Γκιόλιας , σήμερα παρ ολίγον να ήταν ο Στέφανος Χίος , αύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς που έχει δημόσιο λόγο .

ΥΓ.: Είμαι απογοητευμένος από τον Στέφανο Χίο αλλά όχι θυμωμένος , γιατί αυτό που του συνέβη είναι το χειρότερο κακό , που μπορεί να τύχει σε ένα άνθρωπο και οι πρώτες μέρες δικαιολογούν όλες τις αντιδράσεις , ακόμα και το εμπάργκο στην πραγματικότητα !!

https://www.makeleio.gr/


πηγή




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.