Κατώτερος των αναγκών, κρίνει ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, πως είναι ο αριθμός του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για το δήμο Θέρμης. 

Συνολικά 67 προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών κτιρίων του δήμου Θέρμης ενέκρινε η κυβέρνηση με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η οποία εκδόθηκε χθες. Εξ αυτών 40 θα είναι με σύμβαση πλήρους απασχόλησης και 27 με σύμβαση μερικής απασχόλησης. Ο αριθμός αυτός υπολείπεται δυστυχώς κατά 11 άτομα σε σχέση με αυτά τα οποία είχε ζητήσει ο δήμος Θέρμης ο οποίος είχε αιτηθεί τουλάχιστον 78 άτομα προσωπικό ως το ελάχιστο όριο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τον διαρκή καθαρισμό των σχολείων. Η σημαντική μείωση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων που αφορά μάλιστα στο σύνολό του, άτομα πλήρους απασχόλησης, δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του δήμου να διατηρεί καθαρά και ασφαλή τα σχολικά κτίρια, υπό αυτές μάλιστα τις επιδημιολογικές συνθήκες. Σημειώνεται ότι τα σχολικά κτίρια του δήμου Θέρμης διαθέτουν συνολικά 664 αίθουσες εκ των οποίων 386 είναι στην Α’θμια και 278 στην Β’θμια.

“Ο δήμος Θέρμης απασχολούσε επί χρόνια για την καθαριότητα των σχολείων περίπου 80 καθαρίστριες, όσες δηλαδή χρειάζονταν ώστε τα σχολεία να είναι πεντακάθαρα. Μάλιστα αρκετές απ’ αυτές ο δήμος τις πλήρωνε εξ ιδίων πόρων, διαθέτοντας περίπου 120.000 ευρώ από το ταμείο του, καθώς τις θεωρούσε απαραίτητες. Τώρα, με τη χθεσινή απόφαση η οποία μειώνει κατά έντεκα άτομα τον αριθμό των καθαριστριών για τα σχολεία του δήμου Θέρμης, είναι σαφές ότι υποβαθμίζεται το επίπεδο της καθαριότητας, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω του κορωνοϊού. Ζητούμε από το υπουργείο να αναθεωρήσει προς τα πάνω τον αριθμό των εγκεκριμένων θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι αυξημένες ανάγκες για την καθαριότητα των σχολείων”, δηλώνει ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος. 



Προσθέτει, επίσης, ότι “σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να μπορούν να προσλάβουν με ταχύτατες διαδικασίες το επιπλέον αναγκαίο προσωπικό ώστε να διασφαλιστεί απόλυτα ότι τα σχολεία θα έχουν την καθαριότητα που απαιτείται την κρίσιμη αυτή περίοδο”.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.