Έκκληση απευθύνει ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.), μια εθελοντική οργάνωση με πλούσια προσφορά στην δασοπυρόσβεση αλλά και σε διασωστικές δράσεις, όχι μόνο τοπικά στο δήμο αλλά σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο μια δεξαμενή δασοπυρόσβεσης που έχει στη διάθεσή του.

Ζητά από όποιον ευαισθητοποιημένο φορέα ή πολίτη να του παραχωρήσει με χαμηλό τίμημα ή με δωρεά όχημα 4Χ4 με πετρέλαιο ώστε να καταστεί ετοιμοπόλεμο (δασοπυρόσβεση ή άντληση υδάτων) το μηχάνημα που διαθέτει.

Η επιστολή του ΟΦΚΑΘ:

Αγαπητέ φίλη/ε,

Ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.) είναι μια Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αριθμό μητρώου 55/2008

(https://www.civilprotection.gr/el/mitroo-ethelontikon-organoseon)

Πριν από λίγο καιρό μας δωρίσανε μια δεξαμενή δασοπυρόσβεσης και άντλησης υδάτων 1 τόνου και αντλία, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες:



Εμείς με δικά μας έξοδα την «συμμορφώσαμε»:


Όμως η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση παραμένει ανενεργή λόγω της έλλειψης οχήματος,, τύπου 4x4 μικρού ημιφορτηγού με καρότσα και πετρέλαιο και μόνο, καθώς άλλο καύσιμο απαγορεύεται από την πυροσβεστική για ευνοητους λογους!!!

Δεν θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα για την αγορά κάποιου μεταχειρισμένου οχήματος (και δεν το επιθυμούμε) διότι αν δεν συγκεντρωθεί το ποσόν θα πρέπει να τα επιστρέψουμε πίσω και θα είναι μια δύσκολη διαδικασία.

Γι’ αυτό αν κάποιος διαθέτει κάποιο «κατάλληλο» όχημα, που το έχει σε αχρηστία,η το πουλάει σε ειδική εθελοντική τιμή (καθώς δεν υπάρχουν πολλά χρήματα), τον παρακαλούμε να μας το διαθέσει, εμείς θα το επισκευάσουμε αν χρειάζεται, για να το αξιοποιήσουμε τόσο για δασοπυρόσβεση αλλά και για άντληση υδάτων σε περίπτωση πλημμυρών καθώς και στην έρευνα - διάσωση αγνοουμένων ατόμων σε δύσβατες ορεινές περιοχές.!!

Πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσετε να τα καταφέρουμε!!!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2392039443 κεντρικά γραφεία και 6936806227 πρόεδρος Ράμος Χρήστος

Σας ευχαριστούμε εκ τον προτέρων.!!
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.