Είναι αδίστακτοι. Την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας, σε περίοδο πανδημίας, είναι στα όρια του αντί να επιτάξουν τις ιδιωτικές δομές αυτοί χρυσώνουν τους κλινικάρχες, σε περίπτωση που αυτοί βολεύονται με την αμοιβή!

Παίρνουν κρατικό χρήμα για να «αποζημιώσουν» ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές «σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές για τη μεταφορά των ασθενών».

Για να υλοποιήσουν το σχέδιο τους θα διαθέσουν, από τα χρήματα του λαού («έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό» το ονομάζουν) τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα είχαν αρχίσει να διαρρέουν κάτι «λεβέντικα» για περίπτωση επίταξης των ιδιωτικών κλινικών, αν χρειαστεί! Μάλιστα, η είδηση της υπουργικής απόφασης με το δώρο των 30 εκατ. ευρώ στους κλινικάρχες κυκλοφορεί και σε δημοσιεύματα με τίτλους για «επιστράτευση» ιδιωτικών νοσοκομείων για τον κορωνοϊό!

Οι προπαγανδιστές της κακιάς ώρας ας πάνε στο λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, τον οποίο φανταζόμαστε ότι εμπιστεύονται, για να δούνε τι σημαίνουν οι λέξεις. Ας μην ασχοληθούν με το πολιτικό περιεχόμενο που μπορεί να δοθεί. Ας διαβάσουν μόνο Μπαμπινιώτη:

Επίταξη: «Η διαταγή που δίνεται σε κάποιον» – «Η με μονομερή πράξη της Διοίκησης στέρηση της χρήσης και της κάρπωσης του πράγματος από τον ιδιοκτήτη του, η οποία έχει προσωρινό μόνον χαρακτήρα και γίνεται για την ικανοποίηση έκτακτης και άμεσης δημόσιας ανάγκης».

Επιστράτευση: «Πρόσκληση στον στρατό του μάχιμου πληθυσμού σε περίοδο πολέμου» – «Η ενεργοποίηση κάθε διαθέσιμου προσώπου ή μέσου για την επίτευξη κάποιου σκοπού».

Πουθενά δεν γράφει για 30 εκατομμύρια!…

Η κατάπτυστη απόφαση

Στην υπουργική απόφαση με τίτλο «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (ολόκληρη στο τέλος του κειμένου) και υπογραφές του υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, η κυβέρνηση αποφασίζει τα παρακάτω:

– «Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές για τη μεταφορά των ασθενών, δύναται να διατίθενται κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια – κλινικές» (άρθρο 1, π. 3).

– Ολόκληρο το άρθρο 2 τιτλοφορείται με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Διαδικασία αποζημίωσης ιδιωτικών θεραπευτηρίων-κλινικών» και προβλέπει:
Αναγκαία διακομιδή ασθενούς από δημόσιο νοσοκομείο σε θάλαμο νοσηλείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου-κλινικής, κατόπιν σχετικής συναίνεσης και αποδοχής του περιστατικού από την ιδιωτική κλινική.
Νοσηλεία σε ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου-κλινικής
Περίπτωση διενέργειας χειρουργικής επέμβασης λόγω της κλινικής κατάστασης του ασθενούς που είναι στη ΜΕΘ,

– «Υπεύθυνος συντονισμού και εποπτείας της διαδικασίας διακομιδής ασθενών από δημόσια νοσοκομεία σε τμήματα νοσηλείας ή και ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών ορίζεται το ΕΚΑΒ».

– Στο άρθρο 4 με τον τίτλο «Κάλυψη δαπανών» αναφέρεται ότι οι «δαπάνες για την εφαρμογή της παρούσας καλύπτονται με έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό» «η οποία εκτιμάται ελάχιστον σε τριάντα εκατομμύρια (30.000.000 ευρώ), καθώς δεν μπορεί να εκτιμηθούν με ακρίβεια οι ανάγκες που θα προκύψουν εκ της εξέλιξης της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού».

Σε μια κυβέρνηση χωρίς αιδώ, που χρυσώνει τις ιδιωτικές κλινικές για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη:

Να πάρουν πίσω την άθλια απόφαση τους. Επίταξη των ιδιωτικών δομών τώρα! Για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.