Σχεδόν 80 χρόνια πέρασαν για να αναγνωρισθεί η Μικρασιατική καταστροφή. Στις 24/2/1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη σφαγή.Και τον Δεκέμβρη του 2007 η Διεθνής Ενωση Μελετητών Γενοκτονιών αναγνώρισε τη γενοκτονία,επισημαίνοντας ό,τι η Οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της Αυτοκρατορίας μεταξύ των ετών 1914 και 1923 συνιστά γενοκτονία.

Σήμερα σκύβουμε την ψυχή και το μυαλό μας,ακουμπαμε την καρδιά μας στην πηγή του πόνου.Θυμόμαστε τον αφανισμό,τον σφαγιασμό χιλιάδων Μικρασιατών ,Θρακιωτών και οχι μόνο.

Απο το 2014 στον προσφυγικό μας Δήμο θεσμοθετήσαμε γιορτές για να τιμήσουμε όλους τους προγόνους μας (Μικρασιάτες,Θρακιώτες,Ποντίους),αυτούς που έχασαν άδικα την ζωή τους αλλά και εκείνους που σαν απο θαύμα γλύτωσαν απο το μένος παίρνοντας το δρόμο της προσφυγιάς.Ήταν εκείνοι που χάραξαν τις περπατησιές που όλοι εμείς  βαδίζουμε.

Σαν σήμερα εφθασαν στην Περαία οι πρώτοι κάτοικοι της.  Σήμερα ανάβουμε για  όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους ένα κεράκι μνήμης, ,ευγνωμοσύνης και μεγάλης αγάπης.Και μακάρι η περπατησιά όλων εκείνων εσαεί να αποτελεί αναφορά για ένα μέλλον ευοίωνο και ανθρώπινο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ετσι σκέφτεται τώρα ο μαυρομάτης να την βγάλει μέχρι τις εκλογές; Να βγάζει "ανακοινώσεις" μπας και μείνει λίγο στην επικαιρότητα; Κακώς που αναρτάς κάθε μπλα μπλα του ακτιβιστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.