Δεκατρία χρόνια κάθειρξη στους έξι από τους επτά της εγκληματικής οργάνωσης και ισόβια, αλλά και πρόσκαιρη κάθειρξη, στον Γιώργο Ρουπακιά, αποφάσισε το δικαστήριο. Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, οι ποινές χωρίς τις συγχωνεύσεις είναι οι εξής:

Για τη διευθυντική ομάδα -Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάδης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής- κάθειρξη δεκατριών ετών και επιπλέον ποινές για κάποιους από αυτούς για πλημμελήματα, καθώς και χρηματικές ποινές. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος σε κάθειρξη δέκα ετών.

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη -Αντώνιος Γρέγος, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Δημήτριος Κουκούτσης και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης- επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών. Οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά ετών. Οι πρώην βουλευτές που έλαβαν ελαφρυντικό -Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αβράμης-Αρβανίτης, Στάθης Μπούκουρας και Νίκος Μίχος- καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών. Στους δύο τελευταίους επιβλήθηκαν και επιπλέον ποινές για πλημμελήματα.

Στους πυρηνάρχες Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, και Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, επιβλήθηκαν καθείρξεις οκτώ ετών και έξι ετών. Στο στέλεχος Ιωάννη Καζαντζόγλου επιβλήθηκε κάθειρξη οκτώ και έξι ετών.

«Η αστυνομία είναι πανέτοιμη για τις άμεσες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής», τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΛΑΣ

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενόψει της ανακοίνωσης των ποινών που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.