Ένας σημαντικός άνθρωπος, ένας μεγάλος δημοσιογράφος, ο Γιώργος Δελαστίκ, έφυγε από τη ζωή σήμερα, το πρωί της 15ης Οκτωβρίου.

Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Άρχισε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Πρώτη», «Το Παρόν», «Καθημερινή», «Ελευθερία Λάρισας» και «Έθνος» και στο περιοδικό «Επίκαιρα». Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «Δίαυλος 10», «ΑΝΤ1» και «MEGA».

Ο Γιώργος Δελαστίκ πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έγραψε βιβλία ( «Το τέλος των Βαλκανίων», «Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία», «Η νέα Γιάλτα – ΕΟΚ, ΗΠΑ, Βαλκάνια», «Συνωμοσία στη Μεσόγειο» κ.α) και συμμετείχε σε πολλά άλλα.

Από φοιτητής εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα κι έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε από το ΚΚΕ, συμμετείχε στη συγκρότηση του ΝΑΡ και ήταν για χρόνια διευθυντής της εφημερίδας «Πριν».

Έφυγε ένας από τους λίγους δημοσιογράφους που έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού από όλους τους πολιτικούς χώρους, τόσο για το έργο του, τη στάση ζωής του αλλά και τους αγώνες του.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.