Karine Bechet-Golovko, Comite Valmy,9-10-20
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Η Γαλλία και η Γερμανία αναλαμβάνουν την ηγεσία μιας περιφερειακής ομάδας εναντίον της Ρωσίας. Και το τσίρκο γύρω από αυτή την παράξενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι αποκτά την εξήγησή του: Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ένα πρόσχημα, και στη συνέχεια να είμαστε σε θέση να το εκμεταλλευτούμε. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) "βρήκε" το (δηλητήριο)Νόβιτσοκ στα δείγματα του Ναβάλνι.

Ρώσοι γιατροί είναι κατηγορηματικοί σχετικά με το θέμα: είτε μια απειροελάχιστη δόση έχει εισαχθεί στον Nαβάλνι στη Γερμανία και σε ένα περίκλειστο περιβάλλον (δεδομένου ότι δεν υπάρχουν παράπλευρα θύματα), ή ο ΟΑΧΟ παραποιεί τα αποτελέσματα της εξέτασης. Εν τω μεταξύ, το Παρίσι και το Βερολίνο κατηγορούν και απειλούν τη Μόσχα, με το μένος του φανατισμού. Δηλαδή, φωνάζοντας ακόμη πιο δυνατά, για να αποφεύγουν να απαντήσουν σε δύσκολες ερωτήσεις. Από την πλευρά της, η Ρωσία σφυρίζει το τέλος του παιχνιδιού: ΄Οχι, δεν είναι πλέον δυνατό να ενεργεί σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Έχουμε ήδη τονίσει αρκετές φορές τα παράδοξα της υπόθεσης Nαβάλνι, που δήθεν δηλητηριάστηκε με ένα χημικό όπλο, από το οποίο βγήκε ζωντανός και το οποίο, αν και εξαιρετικά ευμετάδοτο, προσβάλλει μόνον αυτόν σε ένα αεροπλάνο και σε ένα αεροδρόμιο. Ο παραλογισμός της υπόθεσης είναι τέτοιος που, λογικά, η Ρωσία το βλέπει ως μιαν επιχείρηση στημένη από ξένες μυστικές υπηρεσίες .

Ωστόσο, ο ΟΑΧΟ δήλωσε ότι είχε βρει ίχνη Νόβιτσοκ:

Ο ΟΑΧΟ επιβεβαίωσε ότι τα δείγματα αίματος και ούρων του Αλεξέι Ναβάλνι περιείχαν έναν «αναστολέα χολιντερεράσης», παρόμοιο με δύο χημικές ουσίες τύπου Νόβιτσοκ που απαγορεύτηκαν από την οργάνωση το 2019.

Έτσι, έχουμε τρεις δυνατότητες :

1.είτε η Ρωσία είναι τόσο ηλίθια ώστε να δηλητηριάσει έναν πολιτικό αντίπαλο με ποσοστό δημοτικότητας 2% και στη συνέχεια να βοηθήσει στην αναχώρησή του από τη χώρα, ενώ τα σύνορα είναι κλειστά και ο ίδιος τελεί υπό ποινική έρευνα (οπότε κανονικά δεν του επιτρέπεται να εγκαταλείψει την επικράτεια).

2.Είτε ο Nαβάλνι δηλητηριάστηκε κατόπιν - κατά συνέπεια στη Γερμανία και σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν παράπλευρα θύματα, ούτε στο αεροδρόμιο, ούτε στο αεροπλάνο, ούτε στο ρωσικό νοσοκομείο

3.είτε ο ΟΑΧΟ παίζει το παιχνίδι των παγκοσμιοποιών και παραποιεί τα αποτελέσματα.

Όταν βλέπει κανείς τις διαστάσεις που παίρνει αυτή η ιστορία, η Ρωσία δεν μοιάζει να δείχνει ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά, η μηχανή ξεκίνησε τέλεια, υποστηρίζοντας τοπικά την δράση σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι τελευταίες δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας καταδεικνύουν αυτή τη γραμμή:

"Η Γαλλία και η Γερμανία επαναλαμβάνουν την έντονη καταδίκη τους για τη δηλητηρίαση του κ. Αλεξέι Ναβάλνι στο ρωσικό έδαφος, μέσω ενός στρατιωτικού παράγοντα νεύρων που ανήκει στην οικογένεια "Nόβιτσοκ" που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία. Χθες, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις δύο χώρες μας.

«Όπως είχαμε την ευκαιρία να επισημάνουμε σε ένα κοινό ανακοινωθέν της 4ης Σεπτεμβρίου, αυτή η τρομερή απόπειρα δολοφονίας αποτελεί επίθεση στις βασικές αρχές της δημοκρατίας και του πολιτικού πλουραλισμού. Πρόκειται επίσης για μια συγκλονιστική νέα χρήση ενός χημικού όπλου, δύο χρόνια μετά τη χρήση από την Ρωσία ενός τέτοιου όπλου σε βρετανικό έδαφος, στο Salisbury στις 4 Μαρτίου 2018.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τη Ρωσία να ρίξει φως στις συνθήκες αυτού του εγκλήματος και σε εκείνους που το διέπραξαν. Η Ρωσία δεν έχει δώσει ακόμη καμία αξιόπιστη εξήγηση. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση για τη δηλητηρίαση του κ. Nαβάλνι από τη ρωσική ευθύνη και ανάμειξη."

Ακολουθούν, φυσικά, απειλές κυρώσεων. Αυτό είναι το αδιέξοδο της φατρίας των παγκοσμιοποιών: Δεν έχουν καμία πρόθεση να επιχειρήσουν μια πραγματικήν σύγκρουση έως το λογικό της τέλος - την άμεση ένοπλη σύγκρουση, η οποία διαφορετικά θα καθάριζε την κατάσταση. Οι κυρώσεις υποτίθεται ότι θα λυγίσουν τις κυβερνήσεις, χωρίς να πληρωθεί το τίμημα ενός στρατιωτικού πολέμου. Αλλά αυτές οι κυρώσεις έχουν ένα όριο αποτελεσματικότητας και φαίνεται ότι το έχουν φτάσει. Για να μην αναφέρουμε τη θετική εσωτερική επίδραση μιας τέτοιας φανερά αντιρωσικής συμπεριφοράς στην αποδυνάμωση της ρωσικής φατρίας των οπαδών της παγκοσμιοποίησης, με την απόδειξη ότι οι παραχωρήσεις που της έχουν γίνει οδηγούν μόνο σε ένταση των επιθέσεων κατά της Ρωσίας, με σκοπό μια "τελική νίκη".

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών Απάντησε:
Καμία αντίδραση δεν ακολούθησε τα αλλεπάλληλα αιτήματα της Ρωσίας για πληροφορίες από τις αναλύσεις που έγιναν στον Ναβάλνι, αντί των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία ξεκινούν έναν αντιρωσικό συνασπισμό, ενώ πρόσφατα οι χώρες αυτές εξακολουθούσαν να μιλούν για συνεργασία.

"Σε αυτή την περίπτωση, θα συναγάγουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα. Η επιχειρηματική δραστηριότητα με το Παρίσι και το Βερολίνο φαίνεται πλέον αδύνατη σε αυτές τις συνθήκες."

Όπως υπενθύμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, η Ρωσία μπορεί να υπάρχει μόνο ως κυρίαρχη και ανεξάρτητη από τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών. Ένα ακόμη βήμα και μπορούμε να θυμηθούμε αυτή τη δήλωση που αποδίδεται στον Ρώσο αυτοκράτορα Αλέξανδρο Γ ',τον 19ο αιώνα:

«Η Ρωσία έχει μόνο δύο συμμάχους, τον στρατό της και τον στόλο της» .

Ήρθε η ώρα να συναγάγουμε τα λογικά συμπεράσματά μας, καθώς ορισμένες σταθερές δεν αλλάζουν με την πάροδο των αιώνων. Γεγονός που άλλωστε τις κάνει και σταθερές.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.