Δυναμικά συνεχίζει το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας την δράση του για την ενημέρωση, έλεγχο και προστασία του πληθυσμού ευθύνης της περιοχής του (Δήμος Θερμαϊκού) για τον κορονοϊό.

Μοριακό τεστ για το νέο κορονοϊό

Ήδη έχει ξεκινήσει τον ΔΩΡΕΑΝ μοριακό έλεγχο δειγμάτων για τον SARS-CoV2. Σύμφωνα με τιςοδηγίες του ΕΟΔΥ δείγματα λαμβάνονται μετά από κλινική εξέταση και εφ'όσον ο ασθενής έχει ένα από τα ύποπτα συμπτώματα ή αποτελεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος ή εφ'όσον προκύψει ανάγκη μετά από κλινική εξέταση.
Τα δείγματα αποστέλλονται και διεκπεραιώνονται από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΑΧΕΠΑ.
Τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από 48 ώρες και ο εξεταζόμενος δεν χρειάζεται να επικοινωνήσει με το ΚΥ. Θα επικοινωνήσει ο γιατρός μαζί του όταν τα λάβει και θα ενημερώσει για το τί πρέπει να κάνει στη συνέχεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση στη σελίδα του ΚΥ Μηχανιώνας οι λήψεις δειγμάτων για μοριακά τεστ γίνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9 έως τις 11 το πρωί.

Εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία

Παράλληλα το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα για τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19.
Με κατάλληλα προγράμματα ενημερώνει τους μαθητές όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θερμαϊκού με την συμμετοχή των επαγγελματιών υγείας του Κ. Υ ( Επισκέπτριας Υγείας, Διαιτολόγου, Οδοντιάτρου, Μαίας, Φυσιοθεραπεύτριας).



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.