Λίγες μέρες πριν την καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή, με ΦΕΚ υπογραμμένο απο τον πρόεδρο της Βουλής διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή η Ελένη Ζαρούλια. Πρόκειται για την πρώην βουλευτή της ΧΑ και ο διορισμός της δημοσιεύθηκε μετά από αίτημα του αρχηγού και συζύγου της Νίκου Μιχαλολιάκου.

Είναι μια αδιανόητη απόφαση που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Τασούλας.

Αλλά το πραγματικά εξοργιστικό είναι πως η απόφαση βασίζεται 
στον κανονισμό της Βουλής που σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.
Είναι οι διαχρονικές και διακομματικές διευκολύνσεις και ρουσφέτια που παρέχουν μεταξύ τους  οι βουλευτές μας..... εντελώς νόμιμα και κατοχυρωμένα από τον κανονισμό.

Όπως φέρεται να διευκρίνισε ο γ.γ της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, "με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της Κας Ζαρούλια".

Εξέλιξη που σαφώς δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά, αφού φέρεται να γίνεται παραδοχή ότι ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια έγινε με αίτημα του Νικου Μιχαλολιάκου προκειμένου να αντικατασταθεί άλλος μετακλητός. Δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του καταδικασθέντα αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας χαρακτηρισε την κίνηση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλα ώς "απόλυτο δικαίωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου" μή δίνοντας καμία πολιτική διάσταση στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το τηλεφώνημα του Νίκου Μιχαλολιάκου στον πρόεδρο της Βουλής έγινε πριν 15 ημέρες και διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα. Όπως προκύπτει από τους χρόνους που προβλέπονται το αίτημα του Μιχαλολιάκου ικανοποιήθηκε τάχιστα, ώς θεσμικό ζήτημα.

Το ΦΕΚ του διορισμού


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.