Εάν δεν ήταν ναζί θα ήταν μόνο γελοίοι και θρασύδειλοι. Τώρα είναι και ναζί και γελοίοι και θρασύδειλοι. Η κλάψα, τα παρακάλια και τα αστεία επιχειρήματα των ναζί (οι οποίοι έκαναν σαν να μην θυμούνται τίποτα για τις σβάστικες και την εγκληματική τους δράση) μετά την ανακοίνωση των ποινών δεν χρειάζονται και πολλά σχόλια. 
Δείτε ποιοι είναι, για μια ακόμα φορά:
  • Ο Κασιδιάρης, αυτός με τον αγκυλωτό σταυρό στο χέρι, εμφανίστηκε σήμερα με το κοστουμάκι του στο δικαστήριο για να δηλώσει «αθώος». Χαρακτηριστικό είναι ότι μίλαγε μόνο για τον εαυτό του, αφού έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή κι έχει φτιάξει τη δική του ναζιστοσυμμορία. Είπε, μεταξύ άλλων, το ναζίδι: «Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου». Επικαλέστηκε, επίσης, την πρόταση της εισαγγελέως για την αθωότητα του, για να ισχυριστεί: «Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου, θα σας τα πουν οι συνήγοροί μου (…) Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο». Το άλλοτε προκλητικό ναζισταριό είπε σαν… κύριος: «Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μην μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες».
  • «Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες. Ήρθαν 13 άνθρωποι από την τοπική κοινωνία να σας μιλήσουν για αυτόν. Μεταξύ των μαρτύρων και ο μητροπολίτης Αργολίδας», είπε η συνήγορός του, ζητώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.
  • «Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικό συνεργάτης του Λαγού του ευρωβουλευτή με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία» είπε στο δικαστήριο ο Γιώργος Γερμενής και συμπλήρωσε: «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου».
  • «Παρά την πικρία και τη στεναχώρια μου, ήρθα εδώ να υποστηρίξω το αίτημά μου. Έχω κλείσει 18 μήνες προφυλακισμένος και θα ήθελα να πάω ελεύθερος μέχρι το εφετείο. Δεκατρείς ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης μου προφυλακίστηκα. Η σκληρότερη τιμωρία είναι ότι έβλεπα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν από τη φυλακή. Ζητώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω με την οικογένειά μου», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, καταδικασμένος σε 7ετή κάθειρξη.
  • Ο Μπαρμπαρούσης έφερε στο δικαστήριο τον υπερήλικο πατέρα του ο οποίο κατέθεσε μεταξύ άλλων: «Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Μένει μαζί μας σε ένα σπίτι. Ειναι παντρεμένος και χώρισε. Τα παιδιά τους όταν έκλεισαν τα σχολεία ερχόντουσαν. Εγώ είμαι τελειωμένος αν εκτίσει την ποινή του. Μέχρι το ‘17 δεν είχα πρόβλημα όρασης. Τώρα έχω και η γυναίκα μου έχει πρόβλημα υγείας». Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ο Μπαρμπαρούσης, θέλησε να αποχωρήσει από την αίθουσα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε: «Κοιτάξτε. Είστε κατηγορούμενος εδώ και 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα….
  • «Έχει θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των αρχών με όρους που δεν έχω δει ούτε στους πιο σκληρούς ποινικούς», υποστήριξε η υπεράσπιση της Ελένης Ζαρούλια, ζητώντας να μην εκτίσει την ποινή των 6 ετών που της επιβλήθηκε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. «Αν δεν χορηγήσετε αναστολή προκαλείτε βλάβη στα δικαιώματα ενός κατηγορούμενου, που πρέπει να φτάσει στο Εφετείο μακριά από κραυγές, από αυτούς που θα ήθελαν να μην έχουν (σ.σ. οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής) ούτε το δικαίωμα για έφεση… Που ζητούν να μην τύχουν και του τελευταίου δικαιώματος, το οποίο απολαμβάνει και κάθε μη Έλληνας καταδικασθείς», ανέφερε.
  • Τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ έχει γράψει ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξης και 2 μήνες… Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο φίλος του: «Είναι σωστός οικογενειάρχης. Ο Γιώργος έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ».
  • Η συνήγορος, που εκπροσωπεί και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, επικαλέστηκε και για τους δύο οικογενειακούς λόγους, επισημαίνοντας πως έχουν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και δεν είναι ούτε επικίνδυνοι ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων.
  • Νωρίτερα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κων. Παπαδόπουλο, επιχειρηματολογώντας για το θέμα της αναστολής, υποστήριξε: «Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή και να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δύο Έλληνες με επτά χρόνια… ». «Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή», πρόσθεσε.
  • Υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη -εάν οδηγηθεί στη φυλακή- επικαλέστηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Η υπεράσπισή του ζήτησε, αντί άμεσης έκτισης, το δικαστήριο να διατάξει κατ’ οίκον περιορισμό με χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης και δικαίωμα κίνησης στον Δήμο Θερμαϊκού όπου κατοικεί και στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.