Ένας ακόμη φίλος απεβίωσε σήμερα. Ένας λαμπρός χαρακτήρας, ένας μαχητής, ένας καλός οικογενειάρχης, ένας δοτικός άνθρωπος, ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχασε τη μάχη με το θάνατο.
Ένας ακόμη φίλος έφυγε πρόωρα.
Ταλαιπωρήθηκε μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και έκτοτε μέχρι και την ημέρα του θανάτου του παρέμεινε νοσηλευόμενος σε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, εργαζόμενος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, πρώην διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε δραστήριο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη ζωή του, στο οποίο είχε αφιερωθεί.
Είχε όμως και μια έντονη δραστηριότητα σε ιατρικά θέματα και ζητήματα υγείας αφού επί σειρά ετών
είχε εκπομπή σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης για θέματα υγείας. Μάλιστα ήταν πρωτοπόρος σε ανάλογες εκπομπές στην Θεσσαλονίκη και ίσως στην Ελλάδα.
Είχε εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Προληπτική Ιατρική», το οποίο διένημε δωρεάν. Είχε επίσης εκδώσει τον οικογενειακό ιατρικό οδηγό ο οποίος περιλαμβάνει τις συχνότερες παθήσεις των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού κάθε ηλικίας.


Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου «Λοιμωδών» επί 3 χρόνια και αντιπρόεδρος του ίδιου Νοσοκομείου για άλλα 3 χρόνια. Διετέλεσε επίσης μέρος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος» Θεσσαλονίκης. Υπήρξε, ακόμη, για 3 χρόνια αποσπασμένος στο γραφείο «Ποιότητας Ζωής» του Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά την πολιτική του παρουσία, διετέλεσε επί σειρά ετών οργανωτικός γραμματέας του Τομεακού Υγείας Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν συνδικαλιστής και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

Υπήρξε εκλεγμένος διαμερισματικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης από 1999 έως και το 2002 και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος το 2002 με τη δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ του δήμου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε, δε, για 4 χρόνια μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης και κατόπιν αντιπρόεδρος.

Ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου «Γιατροί εντός Συνόρων» από το 1995 έως και σήμερα. Ενός συλλόγου που έχει να παρουσιάσει θετική κοινωνική δράση με παρουσία κλιμακίων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με σημαντικά ονόματα σε πολλές παραμεθόριες περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω των social media ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει αύριο στις 12μμ από τον Ιερό Ναό του Σωτήρος.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.