Διευκρινιστική ανάρτηση του αντιδήμαρχου Οικονομικών, με οργίλες αιχμές απέναντι στην πρόταση των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, πληροφορεί πως η μείωση των δημοτικών τελών για το 2021 θα είναι 12% και όχι 24% όπως προεκλογικά υποσχόταν και δεσμευόταν ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής. Παράλληλα επιβεβαίωσε την μείωση για ένα έτος των τέλος κοινοχρήστων χώρων κατά 50 %.
Η ανάρτηση του Κώστα Κούτουκα:

Η διαμόρφωση των δημοτικών τελών αποτελεί μια κορυφαία διαδικασία για την ομαλή λειτουργία του δήμου. Προχειρότητα, ανευθυνότητα και μικροπολιτική συνιστούν εγγύηση για τσαρλατανισμό.
Η ευκαιριακή και πρόσκαιρη ψευτοσυμμαχία με σκοπό την ουσιαστική οικονομική παράλυση του δήμου και μάλιστα στον σπουδαιότερο ίσως ρόλο του, ο οποίος είναι η καθαριότητα και το περιβάλλον, δεν θα βρει ανταπόκριση! Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα!
Με αίσθημα ευθύνης και μετά από την εισήγηση του Δημάρχου, τα δημοτικά τέλη μειώνονται κατά 12% και στις οικίες και στις επιχειρήσεις το επόμενο έτος, χωρίς όχι μόνο να μειωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά αντιθέτως να αυξηθούν σε βαθμό τέτοιο, που να είμαστε περήφανοι για τον τόπο κατοικίας μας και να μη ντρεπόμαστε όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Τα τέλη κοινοχρήστων χώρων μειώνονται κατά 50% προκειμένου να συμβάλει ο δήμος με τρόπο καθοριστικό, στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, ο οποίος και έχει πληγεί βαρύτατα.
Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις ευπαθείς ομάδες που ζουν στο δήμο μας χωρίς να σκύψουμε επάνω τους και να τους δείξουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας. Μειώνονται κατά 50% τα τέλη στους πολυτέκνους, στους τρίτεκνους, στις μονογονεϊκές, καθώς και σε όλες τις κατηγορίες ΑΜΕΑ. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι τώρα, με την απόφασή μας αυτή, τα εισοδηματικά όρια είναι τέτοια που δεν αφήνουν κανένα απέξω, ενώ στο παρελθόν ήταν τέτοια, που δεν έβαζαν κανένα μέσα!
Οι μειώσεις συνολικά για το έτος 2021 θα ξεπεράσουν τις 800.000,00 ευρώ και μπορεί να πλησιάσουν το 1.000.000,00 ανάλογα με τα άτομα των ευπαθών ομάδων που για πρώτη φορά θα κάνουν χρήση της ευεργετικής μας απόφασης.
Ο Δήμαρχος και η διοίκηση δεν λοιδορούν τους δημότες. Οι αποφάσεις που μειώνουν τα δημοτικά τέλη και μάλιστα σε πρωτόγνωρο ποσοστό προτείνονται και λαμβάνονται στο πρώτο έτος διοίκησης και όχι στο τελευταίο της πενταετίας.
Αναρωτιέμαι όταν κάποιοι είχαν τη δύναμη να μειώσουν τα δημ. τέλη και για πέντε χρόνια δεν το έκαναν, ποιόν πιστεύουν σήμερα ότι θα εξαπατήσουν με αυτά που προτείνουν?
Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, όχι όμως πολλούς για πολύ!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.