Η εργατική τάξη με την μαζική συμμετοχή της στην απεργία στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους Δήμους, τους εργασιακούς χώρους έστειλε ηχηρό μήνυμα οργής ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η προκλητική επιστράτευση μεθόδων τρομολαγνείας και συκοφάντησης της απεργίας από τα ΜΜΕ που σιγοντάρουν τις κυβερνητικές αθλιότητες έπεσαν στο κενό. Τα σωματεία των απεργών στα νοσοκομεία από το πρωί έδωσαν το τόνο με συγκεντρώσεις στις πύλες.

Αμέσως μετά στις 10.30πμ ,σωματεία απεργών από τα νοσοκομεία και την εκπαίδευση μαζί με τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης, άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργάνωσαν μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη οδό Κοραή, έναντι της Πλατείας Κλαυθμώνος, όπου και είχαν καλέσει. Οι απεργοί αψήφισαν τις προκλητικές και γελοίες ενέργειες του Χρυσοχοίδη και της ΕΛΑΣ που κατέλαβαν την Πλατεία Κλαυθμώνος με διμοιρίες των ΜΑΤ και το γνωστό κανόνι νερού ενώ με ντουντούκα ο επικεφαλής μέτρων καλούσε τους συγκεντρωμένους απεργούς να τηρούν τις αποστάσεις!

Απεργοί από τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Γεννηματά και Αττικό, εκπαιδευτικοί από την ΔΟΕ και τον Σύλλογο ΠΕ Α Αθήνας χαιρέτησαν τους απεργούς.

Η απεργιακή συγκέντρωση ήταν έκφραση της οργής της βάσης των εργαζόμενων ενάντια στην κυβέρνηση που χαρίζει εκατομμύρια στους ιδιώτες κλινικάρχες αντί να τους επιτάξει για να σωθεί ο κόσμος από την πανδημία, που δωρίζει εκατομμύρια στο Βασιλάκη της Aegean και τους Τραπεζίτες ενώ δεν κάνει τις αναγκαίες μαζικές προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία και Δήμους. Την ίδια ώρα στο νέο προϋπολογισμό πετσοκόβει προκλητικά κατά 550 εκατομμύρια τις δαπάνες για την υγεία και σπαταλά πολλά εκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς και την Αστυνομία.

Η δύναμη της βάσης των συνδικάτων και η αποφασιστικότητα τους ήταν το καλύτερο αντίδοτο στον συντηρητισμό της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ και των Εργατικών Κέντρων που επέλεξαν συμβολικές δράσεις ολιγάριθμων στελεχών των συνδικάτων αντί να μπουν μπροστά και να οργανώσουν απεργιακά συλλαλητήρια.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα χαιρετίζει την απεργιακή δράση των εργαζόμενων. Η αριστερά χρειάζεται να μπει στο πλευρό των εργαζόμενων για να τσακιστούν οι κυβερνητικές επιθέσεις και όχι να υπόσχεται αλλαγές μέσα από τις επόμενες εκλογές. Είναι η μόνη εγγύηση ότι μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις, να σπάσουμε τα αντεργατικά σχέδια για ένα νέο μνημόνιο λιτότητας και επέκταση του ωραρίου εργασίας, την υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών αλλά και τις ίδιες τις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Η σημερινή πετυχημένη απεργία ήταν βήμα που δυναμώνει την εναλλακτική της εργατική τάξης και έτσι θα συνεχίσουμε! Με την επιμονή στα αιτήματα των μαζικών προσλήψεων, της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση, της σύγκρουσης με τις ιδιωτικοποιήσεις και όχι με συμβιβασμούς με την κυβέρνηση των δολοφονικών περικοπών που άφησαν την πανδημία να θερίζει ανθρώπινες ζωές. Έχουμε την δύναμη να τους ανατρέψουμε!


Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, 26/11/2020



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.