Το ψέμα γίνεται αλήθεια ΑΝ το επιτρέψεις και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. 

του Γιώργου Χατζηβαλάση (*)
 

Με αφορμή την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος στο Pella TV στην εκπομπή "Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία" (09/11/20), όπου σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις ενέργειες που έχει κάνει για τις ανάγκες της τηλεεκπαίδευσης, δήλωσε ότι «έχει διαθέσει χρήματα στους Διευθυντές των Σχολείων, για να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να τον διαθέσουν σε μαθητές, που τον έχουν ανάγκη», καταθέσαμε ερώτηση στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας και της ζητήσαμε να μας γνωρίσει το ύψος του ποσού, που έχει διατεθεί σε κάθε Διευθυντή Σχολείου για την αντιμετώπιση των αναγκών της τηλεεκπαίδευσης. 

Ιδού τα κύρια σημεία της απάντησης:
• «Δόθηκε η δυνατότητα στις Σχ. Μονάδες να χρησιμοποιήσουν από το ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ τους η κάθε μια για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν. Επιπροσθέτως, σε επικοινωνία με ΧΟΡΗΓΟΥΣ γίνεται προσπάθεια διάθεσης επιπλέον εξοπλισμού.»

• «Με αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας... στα Γυμνασια και ΓΕΛ του Δήμου μας διατέθηκαν 54 tablet, ενώ είναι σε αναμονή η παραλαβή ακόμη 33 από δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη»!!! 

• «Τέλος οι Σχ. Μονάδες του Δ. Θερμαϊκού, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης...., αλλά και τα χρήματα που έχει στο ΤΑΜΕΙΟ της η κάθε μια,... έχουν την δυνατότητα να καλύψουν ό,τι χρειαστούν...» 

Συμπέρασμα: 

1. Κανένα επιπλέον πόσο δεν διατέθηκε στους Διευθυντές των Σχολείων. Οι Σχ. Μονάδες καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες τους από το AΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ τους!!! 

2. Χορηγήθηκαν 54 tablet από το Υπουργείο Παιδείας και αναμένονται άλλα 33 από δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη, για τα Γυμνάσια - Λύκεια. Για τα Δημοτικά ούτε κουβέντα...

3. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, μας επαναλαμβάνουν ότι ανάλογα με τα χρήματα που έχει κάθε Σχ. Μονάδα στο ΤΑΜΕΙΟ της, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της!!!








(*) Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δράση Πολιτών"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.