Τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε στην κηδεία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. 

Ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου εκοιμήθη την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 82 ετών. Στις αρχές Οκτωβρίου προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Άφησε την τελευταία του πνοή λόγω πνευμονίας, συχνή επιπλοκή του κορωνοϊού. Δέκα ημέρες πριν από τον θάνατό του είχε βρεθεί αρνητικός στον ιό, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Παρά τις εκκλήσεις της επικεφαλής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν ο μητροπολίτης, αλλά και γιατρών, να μην γίνει η κηδεία του με ανοιχτό φέρετρο, τελικά αυτό δεν εισακούστηκε. Από το Σάββατο, χιλιάδες προσήλθαν για το λαϊκό προσκύνημα. Στην κηδεία, την Κυριακή, ο ιερός ναός ήταν κατάμεστος, ενώ έξω βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.  

Οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες, ενώ δεν τηρούνταν οι αποστάσεις, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς. 

Το Μαυροβούνιο είναι και αυτό αντιμέτωπο με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Μέχρι στιγμής στη χώρα των 620.000 κατοίκων έχουν καταγραφεί 18.714 κρούσματα και 313 θάνατοι. 



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.