Χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία για να επιλυθούν γραφειοκρατικά και άλλα ζητήματα του χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους της πρωτεύουσας της Ελλάδας. 

Επειτα από πολλά χρόνια που αφιερώθηκαν στη χωροθέτηση, την κατασκευή και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες, το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας, στην Ιερά Οδό, άρχισε χθες τη λειτουργία του. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σχετικά ότι το τέμενος λειτουργεί «σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα, όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ» των μέτρων για τον κορονοϊό. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται η παρουσία μέχρι και εννέα ανθρώπων, όπως και σε άλλους χώρους λατρείας. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν μετά την άρση των υγειονομικών μέτρων. Οπως ανέφερε η kathimerini.gr, το τέμενος θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο άλλοι δύο υπάλληλοι. Επιπλέον, θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις προσλήψεις με οκτάμηνη σύμβαση, έπειτα από συνέντευξη. Ο 49χρονος Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι προσελήφθη ως πρώτος ιμάμης του τεμένους. Πρόκειται για έλληνα πολίτη, ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών. 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.