Τρεις από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που δεν συντάχθηκαν με την συνολική πρόταση των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ζήτησαν μείωση κατά 24% των δημοτικών τελών, δικαιολογούν με ανάρτησή του γιατί συντάχθηκαν με την διοίκηση Τσαμασλή. 
Πρόκειται για τους Δημήτη Καπλάνη και Σπύρο Αδαμίδη και Αντώνη Ζαβέρκο.
Η άποψη των τριών:


ΠΡΑΞΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !!! ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ !!!

Μεγάλη η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη. Μυστικές συναντήσεις, φανερές συναντήσεις, δημοσιεύματα διάφορα, σενάρια πολλά και στο τέλος τι ;;;
Είναι υποχρέωση μας ως δημοτικοί σύμβουλοι να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των δημοτών αλλά και του δήμου, όπως άλλωστε δεσμευτήκαμε και με τον όρκο που δώσαμε κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας.
Στην δική μας «οπτική» δεν είναι τίμιο και ηθικό, ενώ είσαι Διοίκηση και έχεις αποθεματικά ύψους «15.000000» ευρώ στα ταμεία σου, να λαμβάνεις κατά το τελευταίο χρόνο της θητείας σου, υπό μορφή «προεκλογικού» δώρου, απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών σε ποσοστό μόνο 6 % και σήμερα ως «αντιπολίτευση, να ζητάς εφάπαξ μείωση σε ποσοστό 24%, επικαλούμενος προσχηματικά το συμφέρον των δημοτών μας, ενώ στην πραγματικότητα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ενυπάρχει απλά και μόνο «στείρα» αντιπολιτευτική διάθεση που κατατείνει στο μπλοκάρισμα της Διοίκησης να ασκήσει διοίκηση.
Τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τους δημότες είναι να έχουν πράγματι τα οφειλόμενα εκ της ανταπόδοσης αποτελέσματα, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια (με αυξημένα δημοτικά τέλη) δυστυχώς δεν είχαν, αφού προτεραιότητα της οικονομικής υπηρεσίας και του τότε προϊσταμένου Αντιδημάρχου αυτής ήταν η αποταμίευση !!.
Στην παρούσα φάση, εμείς επιζητούμε και χρήματα να έχει ο Δήμος και Υπηρεσίες να προσφέρει στους δημότες μας. Εάν η Διοίκηση δεν τα καταφέρει στην κατεύθυνση αυτή, εδώ είμαστε για να τους ελέγξουμε και μάλιστα αυστηρά, χωρίς δικαιολογίες. Είναι αλήθεια ότι ο σημερινός δήμαρχος, προεκλογικά υποσχέθηκε μείωση των τελών κατά 24 % και σήμερα πρότεινες μόλις 12 %. Αυτό όμως ας το δικαιολογήσει ο ίδιος και ας λογοδοτήσει ο ίδιος στους δημότες μας.
Εμείς, συνυπολογίσαμε και προτάξαμε το συμφέρον αμφοτέρων των πλευρών και με το τον τρόπο αυτό διατυπώσαμε με υπευθυνότητα την δική μας πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών της τάξης του 15 %. Με την πρόταση αυτή εκτιμήσαμε ότι και ο Δήμος θα λειτουργήσει απρόσκοπτα και οι δημότες μας θα απολαύσουν την απαραίτητη καθαριότητα ! Και δεν εννοούμε απλά και μόνο την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά την ουσιαστική καθαριότητα στην οποία περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των ακτών, της παραλίας, των χόρτων, των ογκωδών, των πάρκων, κλπ. Επίσης προσδοκούμε στην αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, με την απόκτηση του σωστού εξοπλισμού, των απαραίτητων εργαλείων και του αναγκαίου προσωπικού, ώστε στο άμεσο μέλλον να μην εκβιάζεται πλέον από κανέναν ιδιώτη εργολάβο. Στη σχετική συζήτηση μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών και αφού διαπιστώσαμε ότι το ποσοστό του 12 % ήταν γι’ αυτόν το ανώτερο όριο που μπορούσε να δώσει για την χρονιά του 2021, ζητήσαμε ρητά και αντί άλλης μείωσης, να ληφθεί μεγαλύτερη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ζούμε δυστυχώς σε χρόνια που πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη σε μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση). Ζητήσαμε λοιπόν και πετύχαμε να διατεθεί ως έκπτωση προς τους δημότες αυτούς, ένα ποσό μεγαλύτερο των «250.000» ευρώ, ποσό που αποτελεί το 5 % των συνολικών εσόδων από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Ζητήσαμε επίσης και λάβαμε την υπόσχεση ότι θα εξετασθεί από την Διοίκηση, η δυνατότητα της επιπλέον μείωσης των τελών κατά ποσοστό 10 % για το επόμενο έτος. Έτσι λοιπόν με την υπεύθυνη στάση μας, πετύχαμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο συνεργασίας, άμεση μείωση των τελών κατά ποσοστό 12 % για όλους τους δημότες και κατά επιπλέον 5 % για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ περαιτέρω αναγκάσαμε την Διοίκηση να δεσμευτεί δημόσια και για επιπλέον μείωση 10 % την επόμενη χρονιά. Και όλα αυτά ενώ η προηγούμενη Διοίκηση (στην οποία συμμετείχε ο εις εξ ημών), σε διάστημα πενταετούς διακυβέρνησης, ψήφισε μείωση των τελών μόνο κατά ποσοστό 9 % (δηλαδή 3 % το 2014 και 6 % το 2019).
Τέλος μας προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με τη μείζονα αντιπολίτευση, ενώ όλα όσα αναφέρουμε ανωτέρω τα γνώριζαν και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών εκ των έσω, με αποτέλεσμα τελικά να καταστούν «ουρά» αυτής. Ομοίως μας δημιούργησε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μερικοί εξ αυτών, προκειμένου να συμπλεύσουν με την ως άνω στάση της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, υιοθέτησαν αρνητικές κριτικές σε βάρος υπαλλήλων της υπηρεσίας οικονομικών τους οποίους και κατέστησαν εν τέλει άμεσους συνεργούς σε δήθεν παρατυπίες της Διοίκησης, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν, από πόστα της διοίκησης τότε, απέδιδαν στους ίδιους αυτούς υπαλλήλους εύφημες μνείες και κολακευτικά σχόλια !!!


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΖΑΒΕΡΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.