Με σημερινό ποστ του, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ του κ. Νίκου Παράσχου, προφανώς ενοχλημένος από τις κοινές ανακοινώσεις των τεσσάρων αντιπολιτευόμενων παρατάξεων (και όχι μόνο από το "κοινό λεκτικό" όπως αναφέρει) διαχωρίζει τη θέση του. Και φυσικά πλέον τίθεται ένα θέμα όχι μόνο για τον αντιπολιτευόμενο δημοτικό σχηματισμό (που κοινή στόχευση, ως φαίνεται, έχει την πίεση προς τη διοίκηση Τσαμασλή για μείωση των δημοτικών τελών κατά 24%) αλλά κυρίως για την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.
Είναι μάλλον πρόωρο, αλλά ίσως δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία η πιθανότητα με την ανακοίνωση αυτή του Γιώργου Λαζαρίδη να ανοίγει δρόμος για ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίησή του. Πράξης που κατά το παρελθόν είχε επαναλάβει αλλά και είναι συνήθης πρακτική στο δημοτικό συμβούλιο που ήδη μετρά τρεις (φανερές) ως τώρα ανεξαρτητοποιήσεις και μία αλλαγή παράταξης από δημοτικούς συμβούλους.
Το ποστάρισμα του Γιώργου Λαζαρίδη και οι λόγοι που επικαλείται:


Είμαι από αυτούς που πιστεύω σταθερά στη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων, όταν στόχο τους έχουν την ευημερία των πολιτών, αφού είναι θεμελιώδης υποχρέωσή τους.

Στη λογική αυτή αποδέχθηκα τη συμμετοχή μου στην πρόταση μείωσης των δημοτικών τελών, την οποία θεωρώ δίκαια και αναγκαία. Ως εδώ καλά.

Έκτοτε όμως γινόμαστε μάρτυρες ανακοινώσεων με κοινό λεκτικό, ακόμη κι όταν (υποτίθεται) απευθύνεται κάθε παράταξη στους ψηφοφόρους της. Το γεγονός αυτό με ενοχλεί και θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου από την πρακτική αυτή.

Η συμμετοχή σε μια παράταξη αφενός προϋποθέτει την συμφωνία αρχών και θέσεων, αφετέρου όμως σηματοδοτεί τη διαφοροποίηση με τις υπόλοιπες. Δεν επιθυμώ λοιπόν να ταυτίζομαι με παρατάξεις που πίσω τους φέρουν κομματικούς σχηματισμούς και πολύ περισσότερο με κείνη που διοίκησε 5 χρόνια με κακά αποτελέσματα και σκιές σε σειρά αποφάσεών της, τις οποίες και κατήγγειλα στα προηγούμενα χρόνια.

Τη διαφωνία μου αυτή την κατέθεσα έγκαιρα στην παράταξή μου, η οποία ήταν η πρώτη που κατέθεσε σειρά προτάσεων ανακούφισης των πολιτών, πριν ακόμη γίνουν ορατές οι συνέπειες τις πανδημίας. Θυμίζω την πρότασή μας για μείωση 50% στους κοινόχρηστους χώρους ή τη μείωση των ενοικίων. Προτάσεις που λοιδορήθηκαν από τη διοίκηση αλλά εφαρμόστηκαν όταν τις επέβαλε η Κυβέρνηση.

Με ενοχλεί αφάνταστα λοιπόν να φερόμαστε ότι ακολουθούμε (όταν ήμασταν οι πρώτοι που ενδιαφερθήκαμε για τους συνδημότες μας) και να προσυπογράφουμε κοινές ανακοινώσεις με άγνωστους σε μένα συντάκτες.

Κάνω γνωστό λοιπόν ότι διαχωρίζω τη θέση μου από την τακτική αυτή, η οποία ξεκάθαρα ευνοεί κάποιους κι αυτοί οι κάποιοι δεν είναι οι δημότες. Εάν οι 4 παρατάξεις ταυτίζονται σε τέτοιο βαθμό που να μιλούν στους πολίτες χρησιμοποιώντας ακόμη και τις ίδιες λέξεις μπορούνε να συγχωνευθούν και ολοκληρωθούν τα σχέδια που κάποιοι οραματίζονται.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.