Ξεκίνησε σήμερα η διανομή των τάμπλετ τα οποία παραχωρεί ο δήμος Θέρμης για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης σε παιδιά που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Αυτές τις μέρες, το Γραφείο Παιδείας του δήμου παραδίδει τα τάμπλετ σε ογδόντα οικογένειες με παιδιά στο γυμνάσιο ή στο λύκειο τα οποία δεν διαθέτουν κάποια ηλεκτρονική συσκευή για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. 

Η επιλογή των οικογενειών έγινε σε συνεργασία με τα σχολεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, κηδεμόνων πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία των γονέων ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης. 

«Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τις οικονομικά πιο αδύναμες οικογένειες, ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους απρόσκοπτα για όσο θα είναι κλειστά τα σχολεία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Στέλιος Αποστόλου.

Σύμφωνα με το αντιπρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχιλλέα Μεταλούλη «σημαντικό είναι να ειπωθεί ότι τα τάμπλετ αυτά στην ουσία δανείζονται στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη για το διάστημα της καραντίνας και πρέπει να επιστραφούν σε καλή κατάσταση για να χρησιμοποιηθούν ξανά στο μέλλον, όποτε προκύψει ανάγκη».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.