Αφού δεν έπραξε η κυβέρνηση ότι θα ήταν αναγκαίο και απαραίτητο προκειμένου να αντιμετωπίσει σχετικά ικανοποιητικά το αναμενόμενο δεύτερο κίνημα του κουρονοϊού στην διάρκεια του καλοκαιριού, τώρα πλέον ανέτοιμη και αμήχανη αποδιοργανώνει πλήρως το ΕΣΥ για να αντιδράσει αμήχανα στην άγρια επέλαση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας καταργούνται ή μεταστεγάζονται κλινικές νοσοκομείων σε άλλα νοσοκομεία με στόχο οι χώροι να λειτουργήσουν ως μονάδες αντιμετώπισης περιστατικών covid-19.

Κλινικές από το μπλε κτίριο του Ιπποκρατείου μεταστεγάζονται στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος με στόχο όλο το κτίριο να καλύψει ανάγκες περιστατικών του κορονοϊού.

Στα όριά του βρίσκεται το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, που εξαντλημένο και αποδεκατισμένο από τον ιό αναγκάζεται να δώσει τις τελευταίες ικμάδες των δυνάμεών του.

Κατά πληροφορίες ασθενείς covid που παρουσιάζουν πρόσθετα προβλήματα υγείας (άσχετα με τον ιό) δεν λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα και αγωγή αν χρειάζονται επί παραδείγματι να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Με αποτέλεσμαα ακόμη κι αν αποκατασταθούν από τον κορονοϊό να κινδυνεύουν να υποστούν μόνιμες βλάβες από την πάθησή τους. Πως αντιμετωπίζονται εμφραγματίες ή τραυματίες από τροχαία; Τα κρεβάτια πλέον είναι είδος εν ανεπαρκεία.....

Γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, χωρίς να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση βιαίως επανδρώνουν κλινικές covid με αποτέλεσμα από τη μια να υποστελεχώνονται κλινικές και να αδυνατούν να καλύψουν ικανοποιητικά τις μονάδες κορονοϊών.

Βασικό αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών και της ΠΟΕΔΗΝ είναι η διενέργεια τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε χώρους εργασίας, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και κλειστές δομές φιλοξενίες που αποτελούν τις κύριες αιτίες υπερμετάδοσης, ώστε να απομονώνονται έγκαιρα όσοι έχουν νοσήσει.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης επίσης ζητούν επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών Παθήσεων, που διαθέτει 200 κρεβάτια, εντατική και εργαστήριο και προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.