Συναίνεση με πράξεις αλήθειας και έργα ανθρωπιάς

Συμμεριζόμενοι τις δυσκολίες και την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται από τον Μάρτιο η κοινωνία μας, τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση μείωσης των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 24% –όπως εξάλλου προβλέπει η νομοθεσία- για να βοηθήσουμε την καθημερινότητας των δημοτών μας.

Δυστυχώς, η πανδημία λειτούργησε ως μεγεθυντικός φακός και ανέδειξε την ανεπάρκεια των αντανακλαστικών της σημερινής διοίκησης του Δήμου μας, για να αντιμετωπίσει άμεσα τα αποτελέσματα της υγειονομικής κρίσης.

Επειδή έχουμε απόλυτη γνώση των οικονομικών του Δήμου μας, έχοντας μάλιστα αφήσει προίκα στη νέα διοίκηση 15,500,000 € και φτάνοντας τον Δήμο μας στο 10% των οικονομικά υγιέστερων Δήμων της χώρας, γι’ αυτό μπορούμε να προτείνουμε εφικτές λύσεις.

Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των κατοίκων του κάνουμε ουσιαστική και γόνιμη αντιπολίτευση, αλλά το μόνο που εισπράττουμε από την διοίκηση, είναι αλαζονική συμπεριφορά που τορπιλίζει την κάθε προσπάθεια συναίνεσης, αλλά και λοιδορεί και προσβάλει αιρετούς όχι μόνο.

Θυμίζουμε ότι πριν τις εκλογές του Μαΐου 2019 ο κ. Τσαμασλής και η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεσμευόταν για μείωση δημοτικών τελών στο 24% από τον πρώτο κι όλας χρόνο. (δείτε εδώ το βίντεο)

Και ενώ στον προϋπολογισμό του 2020 δεν είδαμε καμία μείωση από την σημερινή διοίκηση απαιτώντας την δέσμευσή της, για το 2021 προτείνει μείωση μόνο κατά 12%.

Τι σημαίνει αυτό: Η μείωση του 12% αφαιρεί από τα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου το ποσό των 550,000 έως 650,000 €. Η πρόταση μας με μείωση 24% αφαιρεί από τα ανταποδοτικά έσοδα το ποσό των 1,100,000 €.

Όμως τα έσοδα που θα εισπραχθούν από τα 302,000τετ/μ (αδήλωτα τετραγωνικά) και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2020, αλλά και της γενναίας επιχορήγησης προς όλους τους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 600,000 € για την αγορά απορριμματοφόρων συνολικά ξεπερνούν το 1,600,000 €.

Έσοδα που υπερβαίνουν την μείωση του 24% και αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης ότι η διοίκηση όχι μόνο δεν βάζει το χέρι στην τσέπη, με την πρόταση την οποία εμείς κάνουμε, αλλά θα έχει και πλεόνασμα στον λογαριασμό της.

Εξάλλου τα τέλη αυτά λέγονται ανταποδοτικά και η ισοσκέλισή τους απαιτεί σεβασμό μέχρι και το τελευταίο ευρώ του πολίτη.

Κύριε Δήμαρχε τι περιμένετε; Τα κοινά της πόλης δεν είναι μια χαρούμενη εκδρομή. Είναι αγωνία, είναι σχεδιασμός, είναι πάθος για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο. Όλοι όσοι υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να σταθούμε ουσιαστικά δίπλα στους συμπολίτες μας τούτες τις δύσκολες μέρες.

Θερμαϊκός Νέα Πορεία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.