Σε συνέχεια της κοινής πρότασης που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι 4 δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το ύψος των δημοτικών τελών έτους 2021, στην οποία περιλαμβανόταν και το πρόγραμμα επενδύσεων του τομέα Καθαριότητας, οι παρατάξεις Θερμαϊκός - Νέα Πορεία (Γιάννης Μαυρομάτης) και Δράση Πολιτών (Γιώργος Χατζηβαλάσης) κατέθεσαν εναλλακτική πρόταση για τον Προϋπολογισμό του 2021, έναντι της εισήγησης της διοίκησης του Δήμου. 

Στόχος της πρότασης είναι, αφ’ ενός μεν να αποτραπεί ο κίνδυνος της πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, αφ’ ετέρου δε να αποκτήσει ο Δήμος μας οχήματα και εξοπλισμό, που θα τον καταστήσουν αυτάρκη στον νευραλγικό τομέα της καθημερινότητας.

Λόγω της στενότητας των χρονικών περιθωρίων (μία μόλις εργάσιμη ημέρα) δεν κατέστη δυνατός ο συντονισμός και των 4 δημοτικών παρατάξεων, ευελπιστούμε όμως, ότι η κατατεθείσα πρόταση απηχεί και τις δικές τους απόψεις και θα τύχει της τελικής έγκρισης τους.
Συγκεκριμένα προτείνεται:

1. Η αγορά 4 Απορριμματοφόρων, τα οποία, μαζί με τα 4 που χρηματοδοτεί το Υπουργείο
Εσωτερικών, θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθαριότητας, κάνοντας
τον Δήμο μας αυτάρκη, χωρίς να χρειάζεται η συνδρομή του ιδιώτη.

2. Η αγορά 1 Πλυντηρίου κάδων & οδών, που δεν διαθέτει σήμερα ο Δήμος μας.

3. Η αγορά 3 μηχανοκίνητων Σαρώθρων (1 για κάθε Δημοτική Ενότητα) και 3 τρικύκλων για την εξυπηρέτηση των αναγκών καθαριότητας.

4. Η αγορά Κάδων Κομποστοποίησης, οι οποίοι σε συνδυασμό και με την δημιουργία της Μονάδας Κομποστοποίησης που έχει εγκριθεί ήδη από το 2018 και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα INTEREGG, θα ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για μείωση των απορριμμάτων.

5. Η αγορά Μηχανημάτων & Εξοπλισμού για να ενισχυθεί η Υπηρεσία Πρασίνου.

6. Η πρόβλεψη ποσού αποζημιώσεων για την σταδιακή εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου, για να μπορέσει επιτέλους να «αναπνεύσει» ο Δήμος μας. (δημιουργία πεζοδρομίων στην
οδό Ανθέων και διαπλατύνσεις - διανοίξεις οδών κλπ)

Όλα αυτά προτείνονται σε μια πλήρως ισοσκελισμένη πρόταση, χωρίς πρόσθετους φόρους, αλλά με εξοικονόμηση πόρων από τις υπέρογκες συμβάσεις των 7.500.000 € για την αποκομιδή, των 3.000.000 € για την συντήρηση του πρασίνου και άλλων 3.000.00 € περίπου για την μεταφορά των ογκωδών, που προβλέπεται να δαπανηθούν μέσα σε μία 3ετία, σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης του δήμου.

Επειδή όλοι θυμόμαστε την οικονομική κατάσταση που βρισκόταν ο Δήμος μας πριν λίγα χρόνια, δεν σημαίνει ότι τώρα που βρίσκεται σε οικονομική ευχέρεια θα πρέπει να κατασπαταλά ανέμελα τους πόρους του. Αν δεν θέλουμε πολύ σύντομα να ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση, θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε της ευθύνης μας που μας αναλογεί και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να προστατέψουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Ευχόμαστε σε όλους του συμπολίτες μας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ                      ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
      Γιάννης Μαυρομάτης                           Γιώργος Χατζηβαλάσης




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.