Παρά την ετοιμότητα (με μισθωμένα μηχανήματα αποχιονισμού) από τον Δήμο Θερμαϊκού προκειμένου να προληφθούν καταστάσεις αποκλεισμού περιοχών λόγω της κακοκαιρίας "Λέανδρος", δεν έλειψαν τα παράπονα από δημότες κύρια από την περιοχή της Επανομής.

Δεν θα σταθούμε στην αντιπαράθεση που έγινε στα σόσιαλ μίντια, όπου παρατηρήσαμε και ακρότητες εναντίον κατοίκων που ταλαιπωρήθηκαν (με ελάχιστο όγκο χιονιού) από ένθερμους υποστηρικτές της διοίκησης του Δήμου.

Μας κάνει όμως εντύπωση η διένεξη που φαίνεται να έχει ανοίξει μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και της ΔΕΔΔΗΕ με θύματα δυστυχώς δέκα οικογένειες που κατοικούν σε περιοχή της Επανομής, που αναγκάστηκαν να ξεμερώσουν στην παγωνιά αφού υπήρξε πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι κάτοικοι επικοινώνησαν επανειλημμένα με την υπηρεσία βλαβών της ΔΕΗ χωρίς όμως να αποκατασταθεί η βλάβη που έκοψε την παροχή ρεύματος. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του GRTimes.gr, το τμήμα Βλαβών της εταιρείας δήλωσε αδυναμία παρέμβασης τη νύχτα διότι απαιτείται ερπυστριοφόρο ή κάποιο τρακτέρ προκειμένου συνεργεία της ΔΕΗ να μεταβούν στο σημείο, ενώ ταυτόχρονα, απαραίτητη κρίνεται η ύπαρξη του φωτός της ημέρας, καθώς απαιτείται ο εξονυχιστικός έλεγχος γραμμής χιλιομέτρων, για να μην διακινδυνεύσουν την ασφάλεια των κατοίκων σε περίπτωση κάποιου κομμένου σύρματος κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης. Έτσι η αποκατάσταση της βλάβης παραπέμφθηκε για σήμερα.

Τσαμασλής: Η ΔΕΗ λέει δικαιολογίες - Θα υποβάλλουμε μήνυση


Κατά τον δήμαρχο Θερμαϊκού όμως δεν είναι αληθή τα επικαλούμενα από την ΔΕΗ καθώς όπως φέρεται να δήλωσε "η πρόσβαση στα σημεία βλαβών είναι παραπάνω από εφικτή, καθώς βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο, ο οποίος είναι βατός".

«Είναι 100% δική τους ευθύνη που θα μείνουν οι άνθρωποι χωρίς ρεύμα. Η πρόσβαση είναι μια χαρά. Δε μου ζήτησαν ποτέ κάποιο όχημα ώστε να μεταβούν εγκαίρως και να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Αν το πρόβλημά τους είναι η πρόσβαση θα έπρεπε να μου το αναφέρουν. Λένε δικαιολογίες»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού  η πρόσβαση στα σημεία βλαβών είναι παραπάνω από εφικτή, καθώς βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο, ο οποίος είναι βατός.

«Είναι 100% δική τους ευθύνη που θα μείνουν οι άνθρωποι χωρίς ρεύμα. Η πρόσβαση είναι μια χαρά. Δε μου ζήτησαν ποτέ κάποιο όχημα ώστε να μεταβούν εγκαίρως και να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Αν το πρόβλημά τους είναι η πρόσβαση θα έπρεπε να μου το αναφέρουν. Λένε δικαιολογίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμασλής.

Τονίζει, μάλιστα, ότι η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, έχει μονίμως πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, ενώ διαμηνύει πως : «Τη Δευτέρα, ο Δήμος Θερμαϊκού πρόκειται να υποβάλει μήνυση στη ΔΕΗ».



πληροφορίες από εδώ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.